Салат, діп-соус, або спред. 3 рецепти смачних страв з редискою
06 травень 2020 19:59
1 227
0
Редиска — чудове джерело корисних речовин. У ній міститься багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. У редисці міститься клітковина, необхідна для хорошого травлення. Крім того, в цьому овочі — дуже мало калорій (19 калорій в 100 грамах продукту), що робить його просто незамінним для тих, хто стежить за вагою. Увага! Редиска може бути протипоказана людям, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту та іншими захворюваннями. Салат з редискою та огірком Інгредієнти: 4 редиски; 4 середніх свіжих огірки; кілька гілочок зеленої цибулі; кілька гілочок кропу; сіль, чорний перець — за смаком; сметана або турецький йогурт для заправки. Приготування: Огірки та редиску наріжте кружечками. Зелень подрібніть. Перемішайте овочі та зелень, посоліть і поперчіть. Заправте салат сметаною або турецьким йогуртом, знову перемішайте. Діп-соус з редискою Діп-соус — це соус, в який можна вмочати (від англійського слова dip) шматочки хліба, крекери, смажену картоплю та інші продукти. Зараз, коли є свіжа редиска, пропонуємо вам приготувати такий діп-соус: Інгредієнти: 6-8 редисок; 2 столові ложки вершкового масла; 1 чашка густого йогурту; подрібнена цибуля-різанець — 3 столові ложки (можна замінити зеленою цибулею); цедра половини лимона; сіль, чорний перець — за смаком; йогурт. Приготування: Редис розріжте на четвертинки та викладіть в форму для запікання. На кожен шматочок редису покладіть невеликий шматочок масла. Злегка посоліть та поперчіть. Поставте редис в духовку на 20–25 хвилин, щоб він став м'яким. Готовий редис складіть в блендер та подрібніть (не до стану пюре). В окремій мисці перемішайте подрібнений редис, йогурт, подрібнену цибулю і цедру лимона. Посоліть і поперчіть. Цей діп-соус можна подавати на стіл відразу, а можна поставити в холодильник і подавати пізніше. Спред з редискою та крем-сиром Інгредієнти: 200 грамів крем-сиру; 100 грамів м'якого вершкового масла; 1 чашка подрібненої свіжої редиски; чверть чашки подрібненої зеленої цибулі; сіль, червоний кайєнський перець, паприка — за смаком; 0,5 чайної ложки вустерського соусу (або іншого кисло-солодкого соусу); крем-сир. Приготування: Інгредієнти добре перемішайте. Поставте в холодильник. Подавайте з хлібом, солоними крекерами або житніми хлібцями. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|