Італійська кухня: 3 рецепти канелоні
24 квітень 2020 17:30
6 728
0
Канелоні - це італійська страва, яка вже стала візитівкою країни. проте її легко приготувати й в Україні. Це макарони у формі трубочок, які можна начиняти смаколиками та запікати під сиром. За смаком страва нагадує лазанью, але цю запіканку готувати легше. Канелоні зі шпинатом і моцарелою Інгредієнти: 300 мл томатної пасти; 50 г листя шпинату; 150 г моцарели; 1 ст. л. песто; 50 г тертого твердого сиру; 1 ч. л. сушеної петрушки; 10 шт канелоні; Приготування: Підсолити киплячу воду і варити канелони 4 хв. Потім злити воду, промити їх під холодною водою і розкласти на відстані один від одного. Для соусу змішати томатну пасту, песто, петрушку, перець. Покласти в кожну канелони кілька кульок моцарелли, чергуючи їх зі шпинатом. Розігріти духовку до 220 градусів, намастити деко оливковою олією. Викласти канелони, полити їх соусом і посипати зверху тертим твердим сиром. Запікати 15 хвилин. Канелоні з куркою і кабачками Інгредієнти: 8 шт канелоні; 150 г кабачків; 150 г курячого філе; пів цибулини; 40 г вершкового масла; 40 г борошна; 400 мл молока; 3 ст. л. тертого сиру; сіль і чорний перець за смаком. Приготування: Перекрутити філе на фарш. Очистити кабачки від шкірки та натерти на крупній тертці. Дрібно порізати цибулю та змішати з фаршем та кабачком. Присолити та поперчити. Розтопити вершкове масло на повільному вогні, сипнути борошно і перемішати. Налити молоко і помішувати, поки соус не почне нагадувати рідку сметану. Наповнити канелоні начинкою і викласти у форму. Полити соусом і запікати півгодини. Посипати тертим сиром і запікати, поки сир не розплавиться. Каннеллоні з тунцем Інгредієнти: 500 мл молока; 2 ст. л. борошна; 1 ч. л. цукру; 1 кг помідорів; 5 ст. л. олії; 200 г консервованого тунця; 2 яйця; 200 г цибулі; 3 ст. л. оливкової олії; пів лимона; 45 г вершкового масла; 12 шт канелоні. Приготування: Очистити помідори від шкіри і дрібно нарізати. Розігріти олію і смажити помідори на повільному вогні 15 хв, розминаючи лопаткою. Потім збити в блендері. Додати цукор і сіль, перемішати. Дрібно нарізати гриби, цибулю, рибу і зварені круто яйця. Розігріти вершкове масло, додати гриби і лимонний сік. Закрити кришкою і тушкувати 10 хв. Підсмажити цибулю 5 хв. Потім додати 2 ст. л. томатного соусу, тунця, гриби і яйця. Заповнити цим каннеллони і розкласти в форму. Залити соусом, посипати тертим сиром і покласти шматки масла. Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хв. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|