Кекси, пиріг або штрудель. Смачна випічка з домашнім сиром
21 квітень 2020 14:25
2 408
0
З сирного тіста печуть печиво, пироги, кекси, пісочні коржі, а також несолодкі запіканки, рулети тощо. Сир чудово поєднується із фруктами, ягодами, горіхами і цукатами. Сирне тісто смакуватиме навіть тим, хто не любить сир. Адже в тісті він майже не відчувається. Для випічки згодиться будь-який сир. Щоб сир був ніжніший, його можна перед приготуванням додатково протерти. Сирні кекси з апельсином Інгредієнти: 200 г сиру, 250 г борошна, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 0,5 ч. л. погашеної соди, апельсин. Приготування: Яйця збити разом із цукром. Додати сир, розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло. Добре розмішати. Додати цедру з апельсина. Всипати борошно, розмішати і додати соду, погашену оцтом. Ще раз добре перемішати тісто. Залишити тісто на 10 хвилин. Апельсин розібрати на скибочки. З кожної видалити плівку, розрізати навпіл. Форми для кексів змастити олією. У кожну формочку до половини покласти тісто. В середину викласти шматочок апельсина, зверху – ложку тіста. Покласти форми в духовку, розігріту до 180 °С на 25-30 хвилин. Бананово-сирний пиріг Інгредієнти: 2 великі банани, 0,5 кг сиру, 0,5 скл цукру, 2 яйця, 1 ложка манки, 50 г борошна, дрібка солі, 0,5 ч. л. розпушувача. Приготування: Банани нарізати на шматочки і збити міксером до однорідності. Сир розтерти руками через дрібне сито і з’єднати з фруктами. Яйця збити з цукром. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і манною крупою. У борошняну суміш додати яєчну і замісити тісто. Постійно збиваючи підготовлену основу, порціями викладати в неї бананово-сирну масу. Вимісити тісто до гладкості. Форму для випічки змастити маслом або застелити пергаментом. Запіканку викласти у форму і випікати за температури 170 °С протягом 25 хвилин. Штрудель із сиром та родзинками Інгредієнти: Для тіста: 300 г борошна, дрібка солі, 1 ст. л. цукру, 100 мл води, 1 яйце, 1 ст. л. олії. Для начинки: 1 кг сухого нежирного сиру, 125 г вершкового масла, 100 г цукру, цедра половини лимона, 4 яйця, 100 г родзинок. Приготування: Просіяти борошно через сито, зробити в середині заглиблення. Додати сіль, цукор, яйце і воду. Змішати з борошном, швидко замісити тісто. Скачати його в кулю, змастити олією і накрити мискою. Залишити за кімнатної температури на 30 хвилин. Масло розтерти з цукром, додати сир, яйця і цедру половини лимона, добре перемішати. Тісто для штрудля тонко розкачати на присипаному борошном рушнику. Руками розтягнути тісто в прямокутник розміром 45х30 см. Тісто має бути прозорим. Якщо краї вийшли більш щільними, їх потрібно обрізати. Намастити на тісто начинку, залишивши один край шириною 3-4 см. Посипати сир родзинками. Тісто за допомогою рушника скачати в рулет, починаючи з краю без начинки. Краї рулету добре скріпити. Штрудель покласти на змащене вершковим маслом деко, проколоти виделкою в кількох місцях. Запікати 45-50 хвилин за температури 200 °С. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|