Великодній стіл: 5 рецептів м’ясних страв
14 квітень 2020 20:47
2 453
0
Великдень – одне із найсвітліших весняних свят, пов’язане із ароматом першої зелені й свіжоспеченої паски. У цей день закінчується Великий піст. До святкового великоднього столу подають і м’ясні закуски, і випічку, і страви із яйцями, ситні салати й десерти. Пропонуємо вам добірку смачних святкових рецептів. Салат "Писанковий" Інгредієнти: 2 невеликі стегенця, 3 картоплини, зварених у мундирі, 1-2 морквини, зварених у мундирі, 4 яйця, зварених круто, 0,5 скл чорносливу, 0,5 скл волоських горіхів, 50 г сиру, майонез для змащування, кукурудза, маслини, оливки, квіточки із моркви, болгарський перець – для писанки. Приготування: Стегенця відварити, відокремити м’ясо від кісток і нарізати дрібними кубиками. Очистити картоплю і моркву. Натерти на терці. Очистити яйця і розділити на білки і жовтки. Чорнослив залити окропом, залишити на 10 хвилин. Потім злити воду і дрібно нарізати. Нарізати горіхи. Натерти на тертці сир. Викласти салат шарами: 1 шар – картопля, 2 шар – дрібно нарізана курка, 3 шар – чорнослив, 4 шар – горіхи, 5 шар – білки, 6 шар – морква, 7 шар – сир, 8 шар – жовтки. Всі шари промастити майонезом. Якщо хочете, шар із курки можна посолити і поперчити. Салат покласти на ніч для просочення в холодильник (обов’язково накрийте, щоб не підсох). Перед подачею на стіл прикрасити, як на фото, виробивши узор, як на писанці. Куряча домашня ковбаса Інгредієнти: 2 кг курячих стегенець, 200 г свинячого шпику, 3 шт. кишок, 1 головка часнику, 1 ст. л. діжонської гірчиці, хмелі-сунелі за смаком, мелена паприка за смаком, чорний мелений перець за смаком, цукор за смаком, сіль за смаком. Приготування: З курячих стегенець зняти м’ясо, відділяючи шкірку і жир. Курячий і свиний жир, а також шкірку і часник пропустити через м’ясорубку. Куряче м’ясо нарізати невеличкими шматками. Змішати м’ясо з іншим фаршем, додати сіль, цукор, гірчицю і спеції, добре перемішати. Покласти фарш для домашньої ковбаси у холодильник на 2-3 години, щоб він промаринувався. Підготовлені очищені цілі кишки за допомогою спеціальної насадки на м’ясорубці начинити фаршем. Зав’язати кінці і покласти на деко. Дати ковбасній заготовці полежати, щоб підсохла оболонка. Влити на деко трохи води і покласти у розігріту до 80 °С духовку на 15 хв. Потім дістати ковбасу і в кількох місцях наколоти голкою або зубочисткою, щоб вона не тріснула. Знову покласти ковбасу в розігріту до 200 °С духовку і запікати приблизно 1 годину. Готову ковбасу остудити і викласти на таріль. Великодня буженина Інгредієнти: 2 кг свинини, 5 зубчиків часнику, 3 ст. л. оливкової олії, 3 ст. л. білого сухого вина, 200 г темного пива, 1 цибулина, нарізана середнім кубиком, 2 гілочки розмарину, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ч. л. горошин чорного перцю, 1 ч. л. горошин духмяного перцю, 1 ст. л. меленої паприки, 2 лаврові листки, 1 ч. л. солі. Приготування: М’ясо обсушити паперовими рушниками. Дрібно нарізати часник. Роздушити горошини духмяного і чорного перцю, перемішати з оливковою олією, соєвим соусом, сіллю, паприкою, часником, сіллю, цибулею і пивом; змастити м’ясо з усіх боків. Покласти в контейнер, закрити фольгою і покласти в холодильник на 12 годин. Згодом покласти м’ясо у формі в духовку (розігріту до 165 градусів), в форму влити вино, додати лавровий лист і розмарин. Готувати 1,5 години до повної готовності, за необхідності підливати темне пиво. Потім дати відпочити під фольгою 15 хвилин, нарізати і подавати. Свинина, запечена з імбиром Інгредієнти: 1 кг свинини (можна вирізки чи шийної частини), шматок свіжого імбиру (2 см), 6 великих зубчиків часнику, 3-4 гілочки петрушки, 1 цибулина, сіль, чорний перець – за смаком, сік 1 лимона, 2 ст. л. олії оливкової. Приготування: Розігріти духовку до 190°С. Часник очистити, розрізати на четвертинки. Імбир очистити і тонко нарізати пластинками. Цибулю нарізати великими шматками. По всій поверхні свинини гострим ножем зробити надрізи, в кожен покласти по шматочку часнику; натерти м’ясо сіллю і перцем. На сильному вогні в сковороді розігріти олію, обсмажити свинину з усіх боків до утворення рум’яної скоринки. У сковороді обсмажувати імбир і цибулю упродовж 2-3 хв. Викласти м’ясо на решітку в духовці. А цибулю й імбир – у форму для запікання. Покласти форму під решітку, туди стікатиме сік. Запікати м’ясо в духовці 45-50 хвилин, періодично поливаючи свинину соком, що виділився, з цибулею та імбиром. Перед подачею полити м’ясо лимонним соком і посипати дрібно нарізаною петрушкою або іншою зеленню. Великодній терин Інгредієнти: 500 г курячого філе, 300 г курячої печінки, 100 г печериць, 3-4 зубчики часнику, 1 цибулина, 1 яйце, 100 мл вершків, 2 ст. л. рослинної олії, смужки бекону, сіль, перець. Приготування: На олії обсмажити подрібнений часник і цибулю півкільцями. Курячу печінку нарізати довгими смужками та тушкувати з цибулею й часником. Печериці очистити від шкірки та нарізати тонкими скибками. З’єднати з печінкою. Солити, перчити та смажити до готовності. Підготувати фарш: дрібно нарізати куряче філе, додати яйце та вершки. Розмішати до однорідної маси. Форму для запікання поперек вистелити смужками бекону, викласти шарами половину фаршу, потім – начинку і другу половину фаршу. Покласти зверху смужки бекону та закрити форму фольгою. Встановити форму в більш глибоку вогнетривку ємкість із водою, щоб під час приготування терин не підгорів. Запікати протягом години за температури 180 градусів. Залишити охолонути та покласти терин у холодильник на ніч. Подавати із зеленню й овочами. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|