Італійська кухня: 3 рецепти салатів з моцарелою
02 квітень 2020 13:20
1 689
0
Пропонуємо вашій увазі три рецепти смачних італійських салатів: салат Капрезе, салат з макаронами, та салат з кус-кусом. У салатів італійської кухні є свої особливості: Італійські салати заправляються оливковою олією холодного віджиму або бальзамічним оцтом. Для смаку італійські господині додають у салати різні приправи та ароматні трави. Особливість італійських салатів — те, що інгредієнти нарізаються великими шматками. Багато італійських салатів готуються з додаванням макаронних виробів. Традиційні інгредієнти італійських салатів — помідори та сир моцарела. Салат Капрезе Інгредієнти: 4 великих помідори; 4 кульки моцарели в розсолі; свіжий базилік; сіль та перець за смаком; оливкова олія; бальзамічний оцет за бажанням. Приготування: Помідори добре вимийте, просушіть та наріжте кружальцями завтовшки не більше 1 см. Візьміть моцарелу і злийте розсіл (якщо моцарела в розсолі), також наріжте кружальцями. Базилік вимийте, відокремте листя і просушіть. Викладіть на сервіровочну тарілку кружальця помідора та моцарели. Прикрасьте салат базиліком, посоліть та поперчіть, збризніть оливковою олією і бальзамічним оцтом (за бажанням). Салат з макаронами, моцарелою та соусом Інгредієнти: 450-500 грамів макаронів пенне; 2 чашки промитого листя шпинату; 2 підсмажених червоних перці, нарізаних кубиками; 250-300 грамів копченої моцарели, нарізаної кубиками; Для соусу: 1/4 чашки подрібненого на тертці сиру пармезан; 1/2 чашки подрібненої свіжої петрушки; 1/2 чашки майонезу; 1/4 чашки білого оцту; 3 подрібнених зубчики часнику; дрібка кайенського перцю; сіль та мелений чорний перець за смаком. Приготування: Всі інгредієнти для соусу складіть в блендер і добре подрібніть. Макарони відваріть до повної готовності, викладіть на друшляк, промийте холодною водою. У великій тарілці перемішайте макарони, листя шпинату, червоний перець та моцарелу. Приправте салат соусом і перемішайте. Салат з помідорами, моцарелою і кус-кусом Інгредієнти: 2 чашки нарізаних кубиками помідорів; 3/4 чашки нарізаної кубиками моцарели; 3 столові ложки подрібненої цибулі-шалот; 2 чайні ложки оливкової олії холодного віджиму; 1/4 чайної ложки лимонного соку або бальзамічного оцту; 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю; 1 подрібнений зубчик часнику; 1,3 чашки води; 1 чашка кус-куса; 1/4 чашки подрібненого свіжого базиліку. Приготування: У великій тарілці перемішайте помідори, моцарелу, цибулю-шалот, оливкову олію, лимонний сік (або бальзамічний оцет), сіль, перець і часник. Накрийте кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. У каструлі закип'ятіть воду і поступово висипте кус-кус. Зніміть з вогню, накрийте кришкою та відставте на 5 хвилин. Розпушіть кус-кус виделкою та залиште остигати. Додайте охолоджений кус-кус в салат, додайте базилік, перемішайте інгредієнти. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|