Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Готуємо галушки. Зі сметаною, з сиром, на молоці або з куркою та грибами

Готуємо галушки. Зі сметаною, з сиром, на молоці або з куркою та грибами


Готуємо галушки. Зі сметаною, з сиром, на молоці або з куркою та грибами

Якщо дуже стисло, то галушки — це відварені у воді або молоці шматочки тіста. Галушки — страва не тільки української, а й польської, словацької, чеської кухні.

Існує безліч різновидів галушок, в тому числі галушки, які подають як окрему страву (з маслом або сметаною) і суп з галушками (наприклад, галушки на молоці).



Коротко кажучи, якщо потрібно нагодувати сім'ю, то немає нічого кращого, ніж традиційні страви української кухні — страви, які готували ще наші бабусі й прабабусі.

Дізнатися більше цікавих фактів про галушки можна тут.

Полтавські галушки з куркою та грибами

Інгредієнти:
500 мл кефіру кімнатної температури;
4–5 склянок борошна;
1 чайна ложка солі;
1 чайна ложка соди;
400 грамів курячого філе;
300 грамів свіжих печериць;
1 велика цибулина або 2 середні;
3–5 столових ложок сметани;
рослинна олія для смаження;
часник — за бажанням.

Приготування:

Кефір вилийте в миску, додайте трохи борошна, сіль і соду, перемішайте. Після цього, невеликими порціями додавайте борошно і вимішайте, щоб вийшло м'яке тісто. Викладіть тісто на посипану борошном дошку і замісіть тісто для галушок. Готове тісто залиште на 20 хвилин під рушником, після чого ще раз добре вимішайте і наріжте галушки. Приготуйте галушки на пару (якщо немає пароварки, це можна зробити на ситі або обв'язати каструлю марлею). Врахуйте, що при приготуванні галушки збільшаться в розмірах приблизно вдвічі. Галушка середнього розміру готується на пару приблизно 5 хвилин.

Тим часом очистіть і подрібніть цибулю. Куряче філе наріжте кубиками. Гриби наріжте невеликими скибочками. Часник подрібніть. На вершковому маслі підсмажте цибулю до золотистого кольору, потім додайте куряче філе, злегка підсмажте, додайте гриби. Посоліть і поперчіть.

Коли м'ясо буде готове, викладіть суміш зверху на галушки, в кожен горщик додайте сметану і трохи води. Горщики з галушками поставте в гарячу духовку і запікайте 20–30 хвилин або до готовності.


Галушки зі сметаною

Інгредієнти:
3 склянки борошна;
100 грамів м'якого вершкового масла;
2 яйця;
100 мл води;
1 столова ложка солі;
100 грамів кисломолочного сиру — за бажанням;
сметана (подається з галушками).

Приготування:

Вершкове масло розтопіть на сковороді. Яйця злегка збийте з 1 чайною ложкою солі. Борошно просійте, додайте збиті яйця, воду та 2 столові ложки розтопленого масла. Тісто добре вимішайте, розкачайте і наріжте невеликими шматочками. Відваріть галушки в підсоленій киплячій воді 5–10 хвилин (коли галушки спливуть на поверхню, це означає, що вони готові).

Тим часом розігрійте на сковороді вершкове масло, галушки дістаньте з води та перекладіть на сковороду. Підсмажте галушки на вершковому маслі та подавайте на стіл зі сметаною. За бажанням, в готові галушки можна додати трохи кисломолочного сиру.


Галушки з кисломолочним сиром

Інгредієнти:
300 грамів кисломолочного сиру (1,5 склянки);
1 склянка борошна;
50 грамів вершкового масла;
1 яйце;
1,5 столові ложки цукру;
0,5 чайної ложки солі;
сметана — за бажанням;

Приготування:

Сир перетріть через сито, додайте яйце, сіль, цукор і добре перемішайте. Невеликими порціями, додайте в сир борошно і вимішайте тісто. Готове тісто розділіть на кілька частин, сформуйте з тіста смужки та наріжте галушки. Відваріть галушки в киплячій, злегка підсоленій воді не більше 4 хвилин. Готові галушки відкиньте на друшляк або викладіть шумівкою на тарілку. Тим часом розтопіть вершкове масло. Подавайте готові галушки з вершковим маслом і, за бажанням, зі сметаною.


Галушки на молоці

Інгредієнти:
1 літр молока;
2 великих яйця;
півсклянки борошна (можна трохи більше);
1 чайна ложка вершкового масла;
0,5 чайної ложки цукру;
сіль;
мед — за бажанням.

Приготування:

Яйця злегка збийте з сіллю, додайте борошно і добре вимішайте тісто (воно повинно вийти як густа сметана). Тим часом в каструлі закип'ятіть молоко, додайте в молоко цукор і масло. Тепер можна додавати в молоко галушки: для цього чайною ложкою набирайте тісто і опускайте в кипляче молоко. Варити галушки потрібно на невеликому вогні не більше 4 хвилин. Подавайте на стіл з медом.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: