Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Як приготувати чилі кон карне

Як приготувати чилі кон карне


Як приготувати чилі кон карне
М'ясо з перцем чилі або густий суп чилі кон карне (chili con carne, ісп., буквально «чилі з м'ясом») - страва популярна в Техасі та мексиканських прикордонних територіях.

Отже, пропонуємо вам адаптований рецепт чилі кон карне.

Інгредієнти:

грам 600-800 яловичої вирізки;

50-80 мл рослинного масла;

2 цибулини (можна червоних);

5-8 горошин чорного і запашного перцю (упереміш);

3 суцвіття гвоздички;

2 гострих перцю чілі;

2 солодких перцю, краще червоних;

4 зубчики часнику;

4 невеликих стиглих червоних помідора (замість них можна використовувати помідори, консервовані у пульпі або томат-пасту, 1-2 столові ложки);

грам 300-400 звареної червоної квасолі (можна використовувати консервовану або зелену стручкову заморожену);

щіпка насіння куміна (зіра);

щіпка сухого орегано;

зелень кінзи;

1 лайм або лимон;

1 плитка гіркого шоколаду середнього розміру;

1-2 столових ложки какао-порошку;

сіль;

стакан натуральної сметани.


Приготування:

Етап перший. М'ясо наріжемо дуже дрібними кубиками (можна, звичайно, скористатися м'ясорубкою з крупною решіткою або кухонним процесором, але все-таки краще подрібнити м'ясо вручну).

Підготуємо спеції і овочі. Горошини перцю, зіру, орегано і гвоздичку розтираємо в ступці ретельно. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння і нарізаємо дрібно. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою. Свіжий перець чилі очистити від насіння і подрібнюємо максимально (якщо чилі сухий - товчемо зі спеціями в ступці).

Розігріваємо в просторій сковороді рослинну олію (соняшникову, кукурудзяну, підійде і свинячий смалець). Обсмажуємо м'ясо на середньо-сильному вогні, активно помішуючи лопаткою, до майже повного випаровування рідини і появи красивого коричнево-золотистого відтінку.

Етап другий. Подрумяненное м'ясо перекладаємо в каструлю (казан або сотейник). Тушкуємо м'ясо на малому вогні майже до готовності, так щоб досить легко прожевивалось. Якщо додати в м'ясо чарку домашнього (несульфитированного) виноградного вина, вийде ніжніше. Можна додати трохи води або м'ясного бульйону і тушкувати ще хвилин 20.

Етап третій. Обсмажуємо цибулю в маслі, що залишилося в сковороді після смаження м'яса (не пасеруємо, а саме обсмажуємо). Додаємо до нього інші овочі. Обсмажуємо хвилини 4 помішуючи лопаткою. Додаємо сухі спеції і зменшуємо вогонь. Тушкуємо ще 4 хвилини. Додаємо овочі і готову квасолю (якщо використовуєте консервовану - промийте кип'яченою водою) до м'яса. Далі додамо бланшовані помідори, нарізані скибочками, або томат.

В кінці додаємо сік лайма, розтоплений чорний шоколад і какао порошок. Ретельно перемішуємо. Безпосередньо перед подачею до столу приправляємо кожну порцію столовою ложкою сметани, подрібненим часником і зеленню кінзи.

Іноді в чилі кон карне (ближче до кінця процесу приготування) додають трохи меду і коричневого цукру, а також шоколад або какао.

Смачного

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: