Як приготувати чилі кон карне
08 грудень 2015 14:26
4 294
0
![]() М'ясо з перцем чилі або густий суп чилі кон карне (chili con carne, ісп., буквально «чилі з м'ясом») - страва популярна в Техасі та мексиканських прикордонних територіях. Отже, пропонуємо вам адаптований рецепт чилі кон карне. Інгредієнти: грам 600-800 яловичої вирізки; 50-80 мл рослинного масла; 2 цибулини (можна червоних); 5-8 горошин чорного і запашного перцю (упереміш); 3 суцвіття гвоздички; 2 гострих перцю чілі; 2 солодких перцю, краще червоних; 4 зубчики часнику; 4 невеликих стиглих червоних помідора (замість них можна використовувати помідори, консервовані у пульпі або томат-пасту, 1-2 столові ложки); грам 300-400 звареної червоної квасолі (можна використовувати консервовану або зелену стручкову заморожену); щіпка насіння куміна (зіра); щіпка сухого орегано; зелень кінзи; 1 лайм або лимон; 1 плитка гіркого шоколаду середнього розміру; 1-2 столових ложки какао-порошку; сіль; стакан натуральної сметани. Приготування: Етап перший. М'ясо наріжемо дуже дрібними кубиками (можна, звичайно, скористатися м'ясорубкою з крупною решіткою або кухонним процесором, але все-таки краще подрібнити м'ясо вручну). Підготуємо спеції і овочі. Горошини перцю, зіру, орегано і гвоздичку розтираємо в ступці ретельно. Очищаємо цибулю і часник від лушпиння і нарізаємо дрібно. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою. Свіжий перець чилі очистити від насіння і подрібнюємо максимально (якщо чилі сухий - товчемо зі спеціями в ступці). Розігріваємо в просторій сковороді рослинну олію (соняшникову, кукурудзяну, підійде і свинячий смалець). Обсмажуємо м'ясо на середньо-сильному вогні, активно помішуючи лопаткою, до майже повного випаровування рідини і появи красивого коричнево-золотистого відтінку. Етап другий. Подрумяненное м'ясо перекладаємо в каструлю (казан або сотейник). Тушкуємо м'ясо на малому вогні майже до готовності, так щоб досить легко прожевивалось. Якщо додати в м'ясо чарку домашнього (несульфитированного) виноградного вина, вийде ніжніше. Можна додати трохи води або м'ясного бульйону і тушкувати ще хвилин 20. Етап третій. Обсмажуємо цибулю в маслі, що залишилося в сковороді після смаження м'яса (не пасеруємо, а саме обсмажуємо). Додаємо до нього інші овочі. Обсмажуємо хвилини 4 помішуючи лопаткою. Додаємо сухі спеції і зменшуємо вогонь. Тушкуємо ще 4 хвилини. Додаємо овочі і готову квасолю (якщо використовуєте консервовану - промийте кип'яченою водою) до м'яса. Далі додамо бланшовані помідори, нарізані скибочками, або томат. В кінці додаємо сік лайма, розтоплений чорний шоколад і какао порошок. Ретельно перемішуємо. Безпосередньо перед подачею до столу приправляємо кожну порцію столовою ложкою сметани, подрібненим часником і зеленню кінзи. Іноді в чилі кон карне (ближче до кінця процесу приготування) додають трохи меду і коричневого цукру, а також шоколад або какао. Смачного |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|