Пісні страви: Грибний суп з кльоцками
23 березень 2020 13:53
3 198
0
Пропонуємо вашій увазі рецепт простого і водночас дуже ситного ароматного супчику, який допоможе розвантажити організм та урізноманітнить повсякденне меню. А ще такий суп стає дуже актуальним під час посту. Інгредієнти: 1 морквина; 1 цибулина; 100 г печериць (у сезон краще лісові гриби); 1,5 л води; зелень, сіль, перець. Для кльоцків: 1–2 ст. ложки олії; 0,5 скл. води; 0,5 скл. манки; 1,5 ст. ложки крохмалю. Приготування: Моркву порізати тонкими брусочками, гриби – пластинами, цибулю подрібнити. На олії обсмажити моркву близько п’яти хвилин, додати цибулю, смажити ще 2-4 хв. Гриби можна підсмажити: спочатку на сухій сковороді (до випаровування рідини), а відтак з ложкою олії. Для кльоцків: закип’ятити воду, додати олію і сіль, зняти каструльку з вогню. Насипати суміш манки і крохмалю, швидко перемішати для утворення заварного тіста. Розкачати його товщиною 0,5 см, нарізати невеликими ромбиками. У каструльці закип’ятити воду, додати моркву, цибулю і гриби, варити на малому вогні близько 10 хв. Потім додати галушки. Варити ще 5–7 хв, поки галушки спливуть. Посолити, додати спеції, насамкінець всипати зелень. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|