5 рецептів салатів із буряка на будь-який смак
19 березень 2020 18:04
4 899
0
Буряк – смачний, корисний та ще й цілющий, адже цей овоч дуже довго зберігається, не втрачаючи вітамінів. Салати з буряком зажили великої популярності, їх їдять як у будні, так і за святковим столом. Вживаючи салати з буряком регулярно, можна суттєво покращити роботу шлунково-кишкового тракту і загальний тонус організму, адже це дуже цінний продукт здорового харчування. А ще, вони не зашкодять вашій фігурі. Салат із буряком і бринзою Інгредієнти: 150 г в’яленого чорносливу, 100 г бринзи, 70 г волоських горіхів, 50 мл оливкової олії, 30 мл соку лимона, 2 зубки часнику, 1 буряк, дрібка цукру, сіль за смаком, 0,5 ч. л. меленого коріандру. Приготування: Зварити буряк і нарізати тонкою соломкою. Чорнослив нарізати соломкою, часник подрібнити, бринзу нарізати кубиками. Для заправки лимонний сік розвести 1 ст. л. води, підсолити, приправити коріандром, перцем і цукром, додати олію. Перемішати буряки, горіхи, часник, чорнослив і заправку, а також частину бринзи. Викласти салат на тарілки, в кожну додати ще по кілька кубиків бринзи. Салат із буряка та копченої курки Інгредієнти: 400 г консервованої квасолі, 300 г копченого курячого філе або стегенець, 2-3 варені яйця, 2 варені буряки, по 1 цибулині і трішки цукру, 1 ст. л. олії. Приготування: Дрібно нарізати м’ясо, на середній тертці потерти буряк. З’єднати у невеликій посудині. Додати квасолю без рідини, обсмажену в олії дрібно нарізану цибулю, посипати дрібкою цукру. Яйця зварити і дрібно посікти, додати до салату, заправити його майонезом і перемішати. Салат із буряка, чорносливу та редьки Інгредієнти: 4 невеликі варені буряки, 1 редиска дайкон, 0,5 скл. чорносливу, 2 ст. л. оливкової олії, перець за смаком, сіль. Приготування: Почистити редиску і буряк, на крупній тертці окремо потерти. Окропом залити чорнослив, залишити на 20 хв., потім воду злити, дрібно нарізати. Підготовлені продукти перемішати, підсолити, полити олією і подавати до столу. Салат із буряка з копченою рибою Інгредієнти: 150 г буряка, 100 г копченого лосося/скумбрії (філе), 2 зубки часнику, 1-2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, 1 ч. л. гірчиці діжонської, сіль за смаком, перець за смаком. Приготування: Обмастити буряк оливковою олією, запекти в духовці до готовності, остудити, почистити і порізати кружальцями. Часник розім’яти, перемішати з оцтом і гірчицею, додати олію, збити до однорідності. Виделкою розділити філе риби на шматочки або нарізати. Полити буряк заправкою, викласти на тарілку, зверху – рибу, подавати охолодженим. Салат із буряком, оселедцем і авокадо Інгредієнти: 200 г слабосоленого оселедця, 1 цибулина, 1 невеликий варений буряк, 1 авокадо, 1 помідор, 1 варене яйце, кріп, майонез, сік лимона, перець мелений. Приготування: Невеликими кубиками нарізати все, крім буряків і яєць – їх потерти на крупній тертці. Викладати салат шарами: буряк, оселедець, майонез, авокадо, цибулю, помідор, яйця, оселедець, буряк, зелень. Дати салату просочитися перед подаванням. Можна оформити його й по-іншому: нарізати всі продукти тонкими пластинками, викласти шарами, змащуючи невеликою кількістю майонезу, а потім розрізати на порційні шматочки. Cмачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|