Східна кухня: 4 рецепти приготування хумуса
17 березень 2020 15:37
1 448
0
Одна з найпопулярніших страв східної кухні – хумус. Він має не тільки чудовий та ніжний смак, а й багато корисних властивостей. А саме – велику кількість корисної клітковини, мінералів, вітамінів і якісного рослинного білка. Хумус нормалізує роботу травної системи, сприятливо впливає на роботу серця і судин, м'яко очищає організм від шлаків і токсинів, зміцнює імунітет і заряджає бадьорістю та енергією. Щоб хумус вийшов ідеальним, пропонуємо кілька корисних порад: - для приготування страви краще використовувати сухий нут, а не консервований; - нут слід замочити на ніч, а потім варити на маленькому вогні до м'якості із закритою кришкою; - вода не повинна википати, тому завжди стежте за її кількістю у каструлі; - не бійтеся додавати в хумус додаткові інгредієнти, наприклад, будь-який вид сиру, авокадо, в'ялені томати, маслини, йогурт, зелень, спеції. Пропонуємо вашій увазі кілька смачних рецептів приготування хумуса. Класичний хумус Інгредієнти: 100 г нуту; 10 мл лимонного соку; 20 мл оливкової олії; 5 г зіри; 5 г копченої паприки; 40 г тахіні. Приготування Нут слід попередньо замочити на ніч. Потім поставте його на плиту, у тій же воді, що замочується. Варіть нут на маленькому вогні близько 2 годин, до розм'якшення. Далі злийте всю рідину, залишивши один стакан для запасу. Перекладіть нут у блендер і влийте оливкову олію. Подрібніть до однорідної маси. Додайте тахіні та подрібніть до більш гладкої консистенції. Всипте паприку, зіру і трохи перемішайте. Хумус з оливками Інгредієнти: 400 г оливок (без кісточок); 400 г нуту; 2-3 ст. л. тахіні; 3 ст. л. оливкової олії; 120 мл води; 1-2 зуб. Часнику; дрібка солі. Приготування Злийте рідину з нуту і оливок. Подрібніть часник. Перемістіть все в чашу блендера і додайте оливкову олію, воду і сіль. Подрібніть до крему. Перекладіть хумус у миску і збризніть оливковим маслом. Готово! Хумус з імбиром Інгредієнти: 3 стебла зеленої подрібненої цибулі; 3 зуб. Часнику; 2 шт. перцю сер рано; 2 см імбиру; 1 стебло подрібненого лимонника; 2 ст. л. тахіні; 2 чашки нуту; 2 ст. л. кунжутної олії; 4 ст. л. рисового винного оцту; сіль – за смак. Приготування Перемістіть всі інгредієнти в блендер і подрібніть до однорідної маси. Додайте сіль за смаком і перекладіть на тарілку. Хумус із сиром Інгредієнти: 1 чашка відвареного нуту; 1/2 чашки подрібненого м'якого сиру; 1 чашка листя салатного шпинату; 2 ст. л. лимонного соку; 1/8 ч. л. меленої кориці. Приготування Перемістіть всі інгредієнти в чашу блендера і перемішайте до однорідної маси. Для більш ніжної консистенції – додайте воду. Перекладіть у миску і подавайте до столу. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|