Узбецька кухня: Ханум – смачний рулет замість мантів
28 лютий 2020 19:30
1 356
0
Ханум – це національна узбецька страва. Можна сказати, що ханум – це такі собі ліниві манти, ось як наприклад ліниві голубці в українській кухні. За формою ханум найбільше нагадує звичайний рулет. Тобто, якщо вам хочеться швиденько побалувати своїх близьких чимось смачненьким, а часу обмаль, то радимо вам спробувати це просте у приготуванні, але надзвичайно смачне блюдо. Для начинки також можна використовувати моркву, капусту, гарбуз або гриби. Інгредієнти: Для тіста: борошно пшеничне, вищий гатунок - 2-3 склянки; сіль - 1 ч. л.; окріп - 1 скл.; Для начинки: фарш свинячо-яловичий (охолоджений) - 500 г; цибуля ріпчаста - 2-3 шт; сіль, спеції - за смаком; зелень - базилік, петрушка, кріп. Для приготування вам знадобиться мантиварка, а якщо її немає, можна скористуватися пароваркою, або звичайною каструлею з друшляком Приготування: У миску висипається гіркою борошно, просіяне через сито, додається сіль і виливається стакан окропу. Потім, швидко, поки вода не охолола, замішується круте тісто дерев’яною ложкою. Як тільки маса охолоне до прийнятної для рук температури, відкладаєте ложку і продовжуєте вимішувати тісто вручну. Вимішувати до тих пір, доки тісто не перестане липнути до рук. Після чого накриваєте його плівкою і відставляєте відпочити. Зараз же можна поставити на середній вогонь мантиварку з водою, а якщо її немає, то просто велику каструлю. Під час вибору розміру каструлі орієнтуйтеся на розміри друшляка. Друшляк повинен повністю увійти в каструлю, а вода повинна бути трохи нижче його дна. Цибулю очистити і дрібно порубати (можна натерти на грубій тертці). Нарізану цибулю змішуємо з фаршем, додаємо за смаком сіль і прянощі. Під час вибору прянощів покладайтеся на свій смак. За традицією, до начинки для ханума додається мелений чорний і червоний перець. Також можна додати коріандр та дрібно нарізаний базилік, або ж петрушка. Добре вимішуємо начинку руками. Тісто викласти на присипану борошном дошку та розкачати качалкою тонким шаром. Чим тонше буде тісто, тим смачніше буде рулет. Потім викладаємо на тісто начинку. В ідеалі тісто має бути майже прозорим, а шар фаршу повинен бути щільним, але не надто товстим. Згортаємо тісто у рулет. Не поспішайте. Краї рулету треба защіпнути, щоби не витікав сік. Лист мантиварки або друшляк змащуємо олією і викладаємо на нього наш рулет злегка згинаючи його, щоби він вмістився. Закриваємо каструлю кришкою, виставляємо середній вогонь і залишаємо її на 40 хвилин. Готовий рулет викладаємо на блюдо, ріжемо порційними шматками, поливаємо улюбленим соусом, прикрашаємо дрібно порізаною зеленню і відразу подаємо на стіл. Це блюдо смакує гарячим. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|