Англійська кухня: Печене рагу з кнедлями
21 лютий 2020 13:42
1 411
0
Рагу з соковитим філе ідеальне підійде коли набрид смак печеного чи просто тушковано м'яса. Для ситності страви сюди додають кнедлі з борошна, чудового аромату додає розмарин. Для англійців ця страва є традиційною, а для нас новинка. Інгредієнти: 750 г свинини чи яловичини; сіль і мелений чорний перець за смаком; 25 г борошна; 3 ст. л. оливкової олії; 6 цибулин; 2 середніх морквини; 50 мл білого вина; 2 гілочки розмарину; 4 лаврового листа; 1,25 л бульйону; 3 ст. л. петрушки. Для тіста: 125 г борошно; ½ ч. л. розпушувача; 1 ст. л. розмарину. Приготування: Підігрійте духовку до 120 °C. Філе нарізати кубиками по 2,5 см. Приправити сіллю та перцем. Підсмажити на олії на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору. Відставити в сторону. Окремо обсмажити порізану кубиками цибулю та моркву. Додати вино і готувати, поки об'єм рідини не зменшиться наполовину. Додати смажене мясо і тушкувати до кипіння. Тоді додати лавровий лист і розмарин. Накрити кришкою, перенести каструлю в духовку і запікати годину. Для клецків змішати в мисці борошно, розмарин, розпушувач і дрібку солі. Поступово додати 3–5 ст. л. холодної води, щоб сформувати липке тісто. Намочити руки і сформувати 12 кульок. Покласти на тарілку в холодильнику, щоб охолодити. Налити у каструлю бульйон та 500 мл води. Довести до кипіння і викласти кульки з тіста. Кип'ятити 6–8 хв. Вийняти їх шумівкою на таріль. Тоді додати разом з порізаною петрушкою до рагу і запікати ще 10 хв. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|