5 рецептів італійського десерту пана-кота
17 лютий 2020 14:14
1 571
0
Пана-кота – один з найпопулярніших італійських десертів, для якого характерна надзвичайно ніжна текстура та простота приготування. Вона готується не більше 15 хвилин. Назва "Пана-кота" фактично перекладається як "варені вершки". Різновидів рецептів цього десерту є дуже багато. Давайте розглянемо їх більш детально. Пана-кота класична Інгредієнти: на 4 порції: молоко 2% - 200 мл; жирні вершки - 200 мл4 ванілін - 25 г; желатин - 2,5 листки. Приготування: Желатин потрібно залити водою і почекати поки він розбухне. Закип'ятити вершки з цукром і молоком, продовжувати варити на невеликому вогні. Додати желатин в вершки та розмішати, поки він повністю не розчиниться. Трохи охолодити. Далі десерт потрібно розподілити по 4 ємностях і залишити в холодильній камері як мінімум на 2 години. Карамельна пана-кота зі спеціями Інгредієнти: Крім складових для класичного рецепту потрібно буде взяти: цукор - 100 г. молоко або вершки 60 мл. мелений імбир - щіпка. кориця - щіпка. дрібно нарізана нуга - 30 г. Приготування: Цукор потрібно поставити на маленький вогонь, залити його водою і закип'ятити. Коли суміш закарамелізується, її потрібно зняти з вогню, додати вершки і добре перемішати. Знову довести до кипіння, додати спеції і залишити остигати. Перед цим потрібно зробити класичну охолоджену пана-коту, покрити її карамеллю, і по центру прикрасити нугою. Пана-кота з ківі Якщо ви вже приготували пана-коту, і вона просто охолоджується в холодильній камері, тоді буде потрібно просто нарізати кубиками 5 ківі, і збити їх з 40 грамами цукрової пудри за допомогою міксера. Полити пана-коту цим соусом і прикрасити невеликими скибочками ківі. Пана-кота з кави Для приготування базового десерту потрібно буде взяти лише 3 чайні ложки меленої кави і заварити її у невеликій кількості води. Додати її в киплячі вершки, після - розподілити по невеликих ємностях. Коли десерт охолоне в холодильній камері, прикрасити його коричневим цукром або шоколадною стружкою. Пана-кота з додаванням зеленого чаю Цей десерт відрізняється від інших, перш за все, своїм насиченим зеленуватим відтінком, який робить його ще більш незвичайним. Спочатку потрібно розчинити чай в вершках до однорідної консистенції. Після - пана-кота готується згідно класичного рецепту. Можна прикрасити десерт ягодами малини в сиропі. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|