Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » 5 рецептів італійського десерту пана-кота

5 рецептів італійського десерту пана-кота


5 рецептів італійського десерту пана-кота

Пана-кота – один з найпопулярніших італійських десертів, для якого характерна надзвичайно ніжна текстура та простота приготування. Вона готується не більше 15 хвилин.

Назва "Пана-кота" фактично перекладається як "варені вершки". Різновидів рецептів цього десерту є дуже багато. Давайте розглянемо їх більш детально.



Пана-кота класична

Інгредієнти:
на 4 порції:
молоко 2% - 200 мл;
жирні вершки - 200 мл4
ванілін - 25 г;
желатин - 2,5 листки.

Приготування:

Желатин потрібно залити водою і почекати поки він розбухне. Закип'ятити вершки з цукром і молоком, продовжувати варити на невеликому вогні.
Додати желатин в вершки та розмішати, поки він повністю не розчиниться. Трохи охолодити.

Далі десерт потрібно розподілити по 4 ємностях і залишити в холодильній камері як мінімум на 2 години.


Карамельна пана-кота зі спеціями

Інгредієнти:
Крім складових для класичного рецепту потрібно буде взяти:
цукор - 100 г.
молоко або вершки 60 мл.
мелений імбир - щіпка.
кориця - щіпка.
дрібно нарізана нуга - 30 г.

Приготування:

Цукор потрібно поставити на маленький вогонь, залити його водою і закип'ятити. Коли суміш закарамелізується, її потрібно зняти з вогню, додати вершки і добре перемішати.

Знову довести до кипіння, додати спеції і залишити остигати. Перед цим потрібно зробити класичну охолоджену пана-коту, покрити її карамеллю, і по центру прикрасити нугою.


Пана-кота з ківі

Якщо ви вже приготували пана-коту, і вона просто охолоджується в холодильній камері, тоді буде потрібно просто нарізати кубиками 5 ківі, і збити їх з 40 грамами цукрової пудри за допомогою міксера.

Полити пана-коту цим соусом і прикрасити невеликими скибочками ківі.


Пана-кота з кави

Для приготування базового десерту потрібно буде взяти лише 3 чайні ложки меленої кави і заварити її у невеликій кількості води. Додати її в киплячі вершки, після - розподілити по невеликих ємностях.

Коли десерт охолоне в холодильній камері, прикрасити його коричневим цукром або шоколадною стружкою.


Пана-кота з додаванням зеленого чаю

Цей десерт відрізняється від інших, перш за все, своїм насиченим зеленуватим відтінком, який робить його ще більш незвичайним.

Спочатку потрібно розчинити чай в вершках до однорідної консистенції. Після - пана-кота готується згідно класичного рецепту. Можна прикрасити десерт ягодами малини в сиропі.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: