Салати, пиріг або навіть піца. 5 смачних страв із руколою
14 лютий 2020 19:00
3 521
0
Рукола здобула популярність серед любителів середземноморської, насамперед італійської кухні, завдяки специфічному горіхово-гірчичному смаку. Молоді листочки додають у салати, найчастіше в суміші із салатом латуком, дрібно нарізане листя руколи додають у закуски із сиру або просто посипають нею варену картоплю. Навіть соус песто можна приготувати не з базиліку, а з листя руколи. Руколою можна замінити сіль у багатьох стравах. Листя руколи містять досить велику кількість кальцію, заліза, магнію, марганцю, калію, фосфору, цинку, рибофлавіну, тіаміну, вітаміну А, С, В6. Єдиний «недолік» руколи – високий вміст цукру, однак це компенсується більшою кількістю клітковини, рослинних білків, вітамінів і мінералів. Салат із руколи, кукурудзи й бекону Інгредієнти: 1 пучок руколи, 200 г кукурудзи, 4 смужки бекону, 1/3 склянки різаної зеленої цибулі, 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. білого винного оцту, по дрібці, солі, перцю. Приготування: Руколу помити й порвати руками. Бекон присмажити на сухій сковорідці, нарізати смужками. Зелену цибулю дрібно порізати. Злити рідину з кукурудзи і висипати у тарілку. Усе перемішати. Для заправки збити оливкову олію, білий оцет, сіль і мелений перець. Заправити салат і відразу ж подавати. Салат із курячою печінкою та руколою Інгредієнти: 40 г руколи, 120 г курячої печінки, 150 г цибулі, 100 мл червоного вина, 50-70 мл бальзамічного оцту, 100-150 г майонезу, кедрові горішки, сіль, перець, олія, настояна із часником – за смаком, 1-2 ст. л. меду, 30 г коньяку. Приготування: Дрібно порізати цибулю. Трохи обсмажити її в олії, додати вино й випарувати його на малому вогні. Додати бальзамічний оцет, випарувати більшу частину рідини, а потім додати 1 ст. л. меду й дочекатися, доки мед розчиниться. Коли більша частина рідини випарується, соус майже готовий. На смак він повинен бути кисло-солодким. Соус трохи остудити й з’єднати з густим майонезом. Перекласти в блендер і довести до однорідності. Печінку почистити і замаринувати в суміші солі, перцю, часникової олії. Обсмажити курячу печінку. Влити коньяк і випарувати. Викласти обсмажену печінку на тарілку. До руколи додати трохи соусу й перемішати. Викласти руколу на печінку. Посипати кедровими горішками. Подавати із соусом. Зелений салат із сьомгою та руколою Інгредієнти: 0,5 пучка шпинату, 1 пучок руколи, 50 г зеленого горошку, 2 великі огірки, 5 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. бальзамічного оцту, 0,5 ч. л. солі, 200 г сьомги. Приготування: Сьомгу запікати без олії й солі 15 хвилин за 180 °С. Потім розділити на шматочки. Листя шпинату й руколи помити, обсушити. Огірки порізати кільцями. Для соусу змішати олію, бальзамічний оцет, морську сіль, перець за смаком. У миску викласти зелень, огірки, горошок, рибу й змішати із соусом. Подавати до столу. Сирний пиріг із руколою та щавлем Інгредієнти: Для тіста: 250 г борошна, 1/2 ч. л. розпушувача, 100 г вершкового масла, 100 г твердого сиру, 2-3 ст. л. холодної води. Для начинки: 200 мл сметани, 100 г твердого сиру, 3 яйця, сіль, по великому пучку уколи і щавлю. Приготування: Охолоджене вершкове масло нарізати маленькими кубиками, додати борошно з розпушувачем, тертий сир. Руками перетерти суміш у крихту. Викласти її у форму для пирога, сформувати бортики. Наколоти тісто виделкою, накрити пергаментом, насипати боби і випікати за 200 °С приблизно 5 хвилин. Для заливання сметану змішати з яйцями й сиром, посолити за смаком. Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в сметанну заливку. Вилити її у форму з тістом і випікати до готовності приблизно 15-20 хвилин. Готовий пиріг залишити у формі до повного остигання. Піца з шинкою та руколою Інгредієнти: 6 г сухих дріжджів, 1 яйце, 2,5 ст. л. олії, 2,5 ч. л. цукру, 2 склянки борошна, 1 цибулина, зубок часнику, 1 ч. л. прованських трав, 100 г сиру, 400 г шинки, пучок руколи, 2 помідори, 4 ст. л. соусу песто. Приготування: Для опари підігріти молоко, додати цукор і дріжджі, покласти в тепле місце на 15 хвилин. Яйце збити, додати олію і ще раз збити. Додати дріжджі, 1 склянку борошна й покласти в тепле місце на півгодини (накрити рушником). Для соусу цибулю дрібно порізати, посмажити в олії до золотистого кольору, додати розчавлений часник, помідори у власному соку, цукор, прованські трави й тушкувати до випарювання рідини. Соус подрібнити у блендері до однорідності. В опару додати борошна, щоб тісто не прилипало до рук, викласти у форму для піци. Змастити олією і наколоти виделкою. Товстим шаром змастити соусом. Викласти тонко нарізану шинку, півкільця помідорів. Випікати 20 хвилин за 180 °С. Перед подаванням щедро збризнути соусом песто і викласти руколу. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|