Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Салати, пиріг або навіть піца. 5 смачних страв із руколою

Салати, пиріг або навіть піца. 5 смачних страв із руколою


Салати, пиріг або навіть піца. 5 смачних страв із руколою

Рукола здобула популярність серед любителів середземноморської, насамперед італійської кухні, завдяки специфічному горіхово-гірчичному смаку.

Молоді листочки додають у салати, найчастіше в суміші із салатом латуком, дрібно нарізане листя руколи додають у закуски із сиру або просто посипають нею варену картоплю.



Навіть соус песто можна приготувати не з базиліку, а з листя руколи. Руколою можна замінити сіль у багатьох стравах.

Листя руколи містять досить велику кількість кальцію, заліза, магнію, марганцю, калію, фосфору, цинку, рибофлавіну, тіаміну, вітаміну А, С, В6. Єдиний «недолік» руколи – високий вміст цукру, однак це компенсується більшою кількістю клітковини, рослинних білків, вітамінів і мінералів.

Салат із руколи, кукурудзи й бекону

Інгредієнти:
1 пучок руколи,
200 г кукурудзи,
4 смужки бекону,
1/3 склянки різаної зеленої цибулі,
1 ст. л. оливкової олії,
1 ст. л. білого винного оцту,
по дрібці, солі, перцю.

Приготування:

Руколу помити й порвати руками. Бекон присмажити на сухій сковорідці, нарізати смужками. Зелену цибулю дрібно порізати. Злити рідину з кукурудзи і висипати у тарілку. Усе перемішати. Для заправки збити оливкову олію, білий оцет, сіль і мелений перець. Заправити салат і відразу ж подавати.


Салат із курячою печінкою та руколою

Інгредієнти:
40 г руколи,
120 г курячої печінки,
150 г цибулі,
100 мл червоного вина,
50-70 мл бальзамічного оцту,
100-150 г майонезу,
кедрові горішки,
сіль, перець, олія, настояна із часником – за смаком,
1-2 ст. л. меду,
30 г коньяку.

Приготування:

Дрібно порізати цибулю. Трохи обсмажити її в олії, додати вино й випарувати його на малому вогні. Додати бальзамічний оцет, випарувати більшу частину рідини, а потім додати 1 ст. л. меду й дочекатися, доки мед розчиниться. Коли більша частина рідини випарується, соус майже готовий. На смак він повинен бути кисло-солодким. Соус трохи остудити й з’єднати з густим майонезом. Перекласти в блендер і довести до однорідності.

Печінку почистити і замаринувати в суміші солі, перцю, часникової олії. Обсмажити курячу печінку. Влити коньяк і випарувати. Викласти обсмажену печінку на тарілку. До руколи додати трохи соусу й перемішати. Викласти руколу на печінку. Посипати кедровими горішками. Подавати із соусом. 


Зелений салат із сьомгою та руколою

Інгредієнти:
0,5 пучка шпинату,
1 пучок руколи,
50 г зеленого горошку,
2 великі огірки,
5 ст. л. оливкової олії,
2 ст. л. бальзамічного оцту,
0,5 ч. л. солі,
200 г сьомги.

Приготування:

Сьомгу запікати без олії й солі 15 хвилин за 180 °С. Потім розділити на шматочки. Листя шпинату й руколи помити, обсушити. Огірки порізати кільцями. Для соусу змішати олію, бальзамічний оцет, морську сіль, перець за смаком. У миску викласти зелень, огірки, горошок, рибу й змішати із соусом. Подавати до столу.


Сирний пиріг із руколою та щавлем

Інгредієнти:
Для тіста:
250 г борошна,
1/2 ч. л. розпушувача,
100 г вершкового масла,
100 г твердого сиру,
2-3 ст. л. холодної води.

Для начинки:
200 мл сметани,
100 г твердого сиру,
3 яйця, сіль,
по великому пучку уколи і щавлю.

Приготування:

Охолоджене вершкове масло нарізати маленькими кубиками, додати борошно з розпушувачем, тертий сир. Руками перетерти суміш у крихту. Викласти її у форму для пирога, сформувати бортики. Наколоти тісто виделкою, накрити пергаментом, насипати боби і випікати за 200 °С приблизно 5 хвилин. Для заливання сметану змішати з яйцями й сиром, посолити за смаком.

Зелень помити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в сметанну заливку. Вилити її у форму з тістом і випікати до готовності приблизно 15-20 хвилин. Готовий пиріг залишити у формі до повного остигання. 


Піца з шинкою та руколою

Інгредієнти:
6 г сухих дріжджів,
1 яйце,
2,5 ст. л. олії,
2,5 ч. л. цукру,
2 склянки борошна,
1 цибулина,
зубок часнику,
1 ч. л. прованських трав,
100 г сиру,
400 г шинки,
пучок руколи,
2 помідори,
4 ст. л. соусу песто.

Приготування:

Для опари підігріти молоко, додати цукор і дріжджі, покласти в тепле місце на 15 хвилин. Яйце збити, додати олію і ще раз збити. Додати дріжджі, 1 склянку борошна й покласти в тепле місце на півгодини (накрити рушником).

Для соусу цибулю дрібно порізати, посмажити в олії до золотистого кольору, додати розчавлений часник, помідори у власному соку, цукор, прованські трави й тушкувати до випарювання рідини. Соус подрібнити у блендері до однорідності.

В опару додати борошна, щоб тісто не прилипало до рук, викласти у форму для піци. Змастити олією і наколоти виделкою. Товстим шаром змастити соусом. Викласти тонко нарізану шинку, півкільця помідорів. Випікати 20 хвилин за 180 °С.

Перед подаванням щедро збризнути соусом песто і викласти руколу.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: