5 рецептів смачних та поживних супів. З беконом, грибами, курятиною або дієтичні
07 лютий 2020 18:30
1 733
0
Завичай для приготування супу часу потрібно порівняно небагато, а користь від нього (особливо в зимові місяці) неоціненна для нашого організму. Перші страви позитивно впливають на водно-сольовий баланс, що важливо для контролю над артеріальним тиском, є профілактикою гастриту і холециститу. Цибуля та зелень у них допомагають розщеплювати жири. Калорійність супів на овочевих бульйонах наближається до нуля, що дозволяє розробляти ефективні дієти на супах. Ну, а про неперевершені смакові якості ситних і поживних борщів, солянок, бульйонів (на рибі та м’ясі), грибних супів та іншої смакоти годі й сперечатися! Суп овочевий з беконом і яблуками Інгредієнти: 1,3 л. овочевого бульйону, 450 г картоплі, 125 г капусти, 100 г бекону 100 г цибулі-порею, 50 г вершкового масла, 2 кисло-солодких яблука, 1 цибулина і зубчик часнику, 2 ч. л. сухого чебрецю, 1 ч. л. насіння кропу, мелений чорний перець, сіль. Приготування: Вершкове масло покласти у велику каструлю, розтопити, покласти нарізані картоплю, цибулю, бекон, порей, часник, яблука, кріп і чебрець, посолити, поперчити, перемішати і, накривши кришкою, тушкувати 15 хв. на середньому вогні. Влити в каструлю бульйон, довести до кипіння, ще 15 хв. проварити до м’якості картоплі. Частинами подрібнити суп у блендері, підігріти, додати дрібно нашатковану капусту, 3 хв. проварити. Подавати суп із грінками з розплавленим сиром. Грибна юшка Інгредієнти: 100 г сушених білих грибів, 2 цибулини, 1 морквина, 2-3 ст. л. борошна 2 зубки часнику, зелень, сіль, перець, соняшникова олія, 0,5 склянки сметани. Приготування: Гриби замочити на ніч, вранці відтиснути й нарізати. Воду, в якій замочували гриби, процідити. В каструлю налити холодну воду, додати проціджену грибну воду та грибочки. Покласти варитися. Щойно закиплять, обережно прибрати шумівкою піну. Зменшити вогонь і залишити варитися гриби приблизно на годину. Приготувати засмажку: натерти на великій тертці моркву, цибулю нарізати дрібними кубиками. Обсмажувати овочі на олії приблизно 5 хвилин. Додати борошно й пасерувати все разом ще хвилини 2-3. Наприкінці влити у засмажку сметану. Ретельно все перемішати, влити чашку бульйону, в якому варяться гриби. Вилити засмажку в каструлю із супом і продовжувати варити юшку на малому вогні під закритою кришкою протягом 10-15 хвилин. Посолити, поперчити, за бажанням додати лавровий листок, вичавити часник. Закип’ятити й залишити настоюватися під кришкою на годину. Гороховий суп із беконом Інгредієнти: 1,5 л курячого/яловичого бульйону, 100 г лущеного гороху, 8 скибочок копченого бекону, 2 цибулини, 1 морква, 2 ст. л. рослинної олії, 0,5 ч. л. суміші сушених трав, петрушка, перець, сіль. Приготування: Холодною водою залити горох, на ніч залишити, потім злити воду. Цибулю нарізати кільцями, моркву – дрібними кубиками, обсмажити їх на рослинній олії 5 хв, додати нарізаний кубиками бекон, смажити ще стільки ж, влити бульйон, всипати горох, підсолити, поперчити, всипати трави, 1 годину проварити на повільному вогні, після чого протерти суп через сито (не обов’язково), потім довести до кипіння і відразу зняти з плити. Подати суп, посипавши рубаною зеленню петрушки. Дієтичний цибулевий суп Інгредієнти: 6 середніх цибулин, 1-4 помідори, консервованих або свіжих, 1 л яловичого або курячого бульйону, 1 невеликий качан капусти, 2 середніх зелених перцю, 1 ст. л. овочевої приправи, 4-5 л води, трохи зелені і солі за смаком. Приготування: Нарізати овочі. Розтопити вершкове масло на сковороді і обсмажити на ньому цибулю, потім додати капусту, перець, помідори і тушкувати овочі 5-10 хвилин, поки не стануть м’якими. Потім залити їх гарячим бульйоном і варити ще близько 10 хвилин або ж покласти у велику каструлю і залити водою, підігріваючи близько 10 хвилин на великому вогні і постійно помішуючи. Потім зменшити вогонь, накрити суп кришкою і варити до готовності. Дати супу настоятися, потім посолити, додати зелень, приправи. У суп також не буде зайвим додати 1 пучок селери, якщо любите її смак. Суп із броколі та курятиною Інгредієнти: 500 г суцвіть броколі, 3 невеличких картоплини, 1 морквина, 1 цибулина, 1,5 курячого бульйону (на 1 філе), 1 плавлений сирок, 1 лавровий листок, олія для обсмажування, сіль, перець за смаком. Приготування: Підготувати всі овочі: вимити і почистити. Нарізану кубиками цибулю обсмажити на олії, перемішуючи протягом приблизно 3 хвилин. Додати терту моркву і обсмажити близько 2 хвилин. Далі додати нарізану невеликими кубиками картоплю та обсмажити ще 1-2 хвилини, іноді помішуючи. Овочі залити гарячим бульйоном, додати лаврове листя і закип’ятити. Накрити каструлю кришкою та варити на повільному вогні близько 10-15 хвилин. Броколі розібрати на суцвіття і пропарити. Коли овочі приготуються, додати подрібнений плавлений сир і броколі. Приправити суп сіллю та перцем. Довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити на 5-10 хвилин під кришкою, а потім можна подавати до столу. Подавати до столу з подрібненою зеленню і курячим філе, на якому варився бульйон. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|