Лимонний кекс, пиріг з апельсинами та мандариновий торт. 3 рецепти цитрусових десертів
06 лютий 2020 17:58
1 721
0
Фахівці стверджують, що апельсини, лимони, мандарини і грейпфрути і справді мають цілющі властивості. Цитрусові десерти не тільки наповнять ваш дім дім ароматом свята, але й додадуть енергії та підвищать імунітет. Лимонний кекс Інгредієнти: Для тіста: 180 г масла, 290 г цукру, 10 ванільного цукру, 2 яйця + 1 жовток, 350 г борошна, цедра 2-х лимонів 2 ст. л. соку лимонів, 1/2 ч. л. соди, 1/2 ч. л. солі, 200 г сметани. Для глазурі: 1 білок, 200 г цукрової пудри, дрібка лимонної кислоти, кілька листочків свіжого чебрецю або м’яти. Приготування: Масло розм’якшити і збити з цукром. Не припиняючи збивати, додати яйця, цедру і сметану. Борошно просіяти з сіллю та содою і порціями підмішувати в масляну масу. Наприкінці додати сік лимона і добре перемішати. Форму для кексу густо змастити маслом і обсипати борошном. Викласти у форму тісто, розрівняти і випікати за 180 градусів близько 40 хв. Після випікання залишити кекс охолонути у формі впродовж 30 хвилин, потім перекласти на сервірувальну тацю. Листочки м’яти або чебрецю ретельно розтерти з частиною цукрової пудри. Для глазурі білок збити, порціями додаючи чисту цукрову пудру. Підмішувати цукрову пудру з духмяними травами. Щоб зробити глазур густішою, можна додати ще цукрової пудри, щоб зробити її рідшою, треба влити кілька крапель соку лимона. Готовою глазур’ю полити кекс. Пиріг із апельсинами Інгредієнти: Для тіста: 250 г пшеничного борошна, 3 яйця, 250 г цукру, 1/2 ч. л. солі. Для начинки і прикраси 1 апельсин (великий), 3 ст. л. цукрової пудри, вершкове масло для змащування. Приготування: Помити апельсин, обдати окропом. З однієї половини зняти цедру, з іншої зрізати смужки цедри, розділити на часточки і видалити плівку. Відокремити білки від жовтків. Жовтки з половиною цукру збити. В окрему посудину покласти холодні білки. Додати сіль і збити все міксером у щільну піну. Потім ввести решту цукру і апельсинову цедру. Всі інгредієнти добре перемішати. Потім з’єднати обидві маси разом: білкову та жовткову. Зверху на яєчну масу просіяти борошно через сито. Потім акуратно перемішати тісто. Вимішати тісто до однорідності. Потім додати апельсинові шматочки. Знову добре все перемішати. Дно і боки форми змастити вершковим маслом так, щоб утворився суцільний тонкий масляний шар. Потім обережно вилити тісто з миски у форму і розрівняти його. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Випікати апельсиновий пиріг приблизно 25-30 хвилин. Перед тим, як діставати його з печі, перевірити тісто на готовність за допомогою зубочистки. Мандариновий торт Інгредієнти: 5 великих мандаринів, 1,5 склянки цукру, 75 г вершкового масла 1 яйце, 1 склянка кефіру, 3 склянки борошна, по дрібці соди і солі. Приготування: Ретельно розтерти масло, цукор, яйце і в цю суміш влити склянку кефіру або кислого молока. Додати мандарини, пропустивши їх через м’ясорубку разом зі шкіркою (насіння видалити). Додати трохи солі і розмішати. Суміш влити в борошно, збити, щоб не було грудочок, додати 1 чайну ложку соди, погашену в оцті. Ще раз вимісити і викласти у форму, змащену маслом і посипану борошном або сухарями. Дати постояти 40 хвилин і випікати мандариновий торт на середній температурі. Готовий торт змастити вершковим чи будь-яким іншим кремом, прикрасити дольками апельсина. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|