6 рецептів соусу для шаурми
04 лютий 2020 15:17
35 473
0
Соус для шаурми відіграє далеко не останню роль у смакових якостях готового продукту. За допомогою зміни соусу можна суттєво доповнити смак готової страви або кардинально змінити його. Соусів для шаурми існує величезна кількість. Не бійтеся експериментувати і вводити нові інгредієнти. Можливо ви винайдете свій неповторний рецепт. Соус для шаурми: класичний рецепт Інгредієнти: 120 мл жирної сметани; 120 мл майонезу; 120 мл кефіру; головка часнику; спеції; сіль, спеції; Приготування: За допомогою ступки (бленд ера, часникодавки) перетріть часник до стану пюре. Додайте сметану та кефір, ретельно перемішайте суміш. Тонкою цівкою введіть майонез. Додайте сіль, спеції, а також пряні трави. Все знову перемішайте і перелийте в банку. Залиште у холодильнику настоятися. Соус для шаурми з йогурту Цей варіант соусу для шаурми підходить для тих, хто стежить за своїм здоров'ям. Хоча шаурма і правильне харчування не дуже стикуються, але якщо правильно підібрати інгредієнти, це блюдо теж можна зробити дієтичним. Інгредієнти: 120 мл несолодкого йогурту; 15 мл лимонного соку; 1/2 чайної ложки гірчиці; суміш перців; подрібнений коріандр, орегано; 8 шт зелених оливок без кісточок. Приготування: Коріандр подрібнити у кавомолці або ж скористатися вже меленим. Орегано з'єднати з перцем, влити лимонний сік, додати гірчицю. До суміші необхідно тонкою цівкою ввести йогурт і знову все перемішати. Далі, необхідно дрібно порубати оливки і додати їх у підготовлений соус. Перед подачею необхідно дати соусу настоятися півгодини в прохолодному місці. Це допоможе зробити його смак більш насиченим. Традиційний соус для шаурми Інгредієнти: склянка ряжанки; склянка майонезу; склянка сметани; 1/4 лимона; 1/2 головки часнику; сіль, цукр, спеції. Приготування: У мисці змішати всі кисломолочні продукти і додати майонез. Розмішати, додати сік лимона, розчавити і додати часник. Додати цукор, сіль приправи, все ретельно перемішати. Соус потрібно поставити на 2 години в холодильник, щоби він став більш насиченим. Томатний соус для шаурми: рецепт Інгредієнти: 100 мл томатної пасти; 40 мл рослинної олії; великий болгарський перець; цибулина; пучок свіжої кінзи; червоний мелений перець; цукор, сіль. Приготування: Подрібнити цибулину та обсмажити у рослинній олії до золотистого кольору. Додати томатну пасту і влити трохи води. Прокип'ятити до загущення, додати подрібнену зелень кінзи, червоний мелений перець, цукор і сіль. Соус для шаурми з огірків Інгредієнти: 2 невеликі огірки; 120 мл майонезу; 100 мл сметани (20%); 2 зубчики часнику; пучок петрушки, 25 мл лимонного соку; паприка, сіль. Приготування: Огірки промити, почистити від шкірки. Натерти огірки на тертці, додати сметану, майонез, а також лимонний сік. Перемішати все, вичавити в підготовлену суміш часник. Додати сіль, паприку, а також сметану і ретельно перемішати. Порубати зелень, додати оцет, бажано перед цією маніпуляцією трохи пом'яти зелень, щоб вона пустила сік. Все збити віночком і дати настоятися приблизно 30 хвилин. Горіховий соус для шаурми Інгредієнти: 250 гр волоського горіха; 2 зубчики часнику; 170 мл сметани; 1/2 пучка кінзи; 5 мл соєвого соусу; 5 мл лимонного соку; Сіль. Приготування: Горіхи подрібнити у блендері (ступці). Додати подрібнений часник, сік лимона та соєвий соус. Ретельно перемішати суміш, перетворюючи її на пасту. Подрібнити кінзу, додати приправи і перемішати. Змішати підготовлену зелень з горіховою крихтою, додати сметану і знову перемішати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|