Запіканка, тортилья та «трояндочки» з фаршем. Три оригінальні страви з картоплі
31 січень 2020 15:30
2 704
0
Запечена із хрусткою скоринкою або ніжне пюре з приємними нотками вершкового масла, що тане в роті. Навіть у вишуканих ресторанах знайдеться понад десяток різноманітних страв із картоплею. Страви з картоплі легко готувати та можна поєднувати з багатьма продуктами Запіканка з картоплею та курячою печінкою Інгредієнти: 350 г готового картопляного пюре, 600 г курячої печінки, 2 помідори, 2 цибулини, 1 яєчний жовток, 30 г вершкового масла, 50 г твердого сиру, рослинна олія, сіль і перець – до смаку, пучок свіжої зелені, сметана – до смаку. Приготування: Курячу печінку промийте, очистіть від жилок і наріжте шматочками. Подрібнену цибулю обсмажте на рослинній олії до прозорості, потім додайте курячу печінку і смажте ще 2-3 хвилини. Помідори поріжте на четвертинки і протушкуйте. Потім зніміть шкірочку наріжте кубиками та додайте до печінки. Поперчіть, посоліть і тушкуйте 5 хвилин. Форму для запікання змастіть. Викладіть половину картопляного пюре, потім начинку з печінки, накрийте шаром пюре і добре розрівняйте. Запіканку змастіть жовтком, посипте тертим сиром і запікайте у духовці за температури 180-190 градусів приблизно 20-25 хвилин. Готову запіканку поріжте на порції та подавайте зі свіжою зеленню й сметаною. Картопляна тортилья Інгредієнти: 5-6 яєць, 6-7 середніх картоплин, головка ріпчастої цибулі, 1-2 зубчики часнику, оливкова олія (можна замінити соняшниковою); сіль, перець на смак. Приготування: Картоплю відварюємо в підсоленій воді з лавровим листком. У сковороді на добре розігрітій олії трохи підрум’янюємо дрібно порізані часник і цибулю. Готову картоплю зціджуємо та товчемо на пюре. Яйця солимо та перчимо, збиваємо вінчиком. Змішуємо картоплю з часниково-цибулевою засмажкою та збитими яйцями, добре перемішуємо. Суміш перекладаємо в сковороду та підсмажуємо на олії з обох боків. Подавати можна із зеленню, помідорами та м’ясними продуктами. «Трояндочки» з начинкою з фаршу Інгредієнти: 400 г фаршу, 800 г картоплі, 1-2 цибулини; 100 г вершкового масла; 2 жовтки; 100 г сиру; чорний перець, мускатний горіх, сухий часник; сіль. Приготування: Чистимо картоплю та варимо в злегка підсоленій воді. Для аромату кладемо лавровий лист. Готуємо начинку. Цибулю ріжемо дрібними кубиками, тушкуємо в олії до м’якості. Додаємо до цибулі фарш, солимо та перчимо. Смажимо до готовності м’яса. У нашому рецепті фарш із курки. За бажання можна робити зі свинини або індички: вийде трохи соковитішим. Картоплю розминаємо на пюре, додаємо вершкове масло, натертий сир, приправи та жовтки. Ретельно перемішуємо. Готове пюре перекладаємо в кондитерський шприц. Деко встеляємо папером для випічки та видавлюємо зі шприца картопляні кошики. Спочатку робимо основу, потім всередину кладемо фарш і зверху закриваємо пюре. Запікаємо в духовці 10 хвилин за температури 200 градусів у режимі «Гриль». Страва виходить красива та незвичайна. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|