Замість майонезу. 5 рецептів сметанного соусу
30 січень 2020 20:23
1 691
0
Всі ми любимо соуси, бо вони надають нашим стравам більш приємний присмак і апетитний вигляд. З ними готують салати, тушкують у них овочі та м'ясо або подають окремо із гарячими та холодними стравами. Пропонуємо вашій увазі 5 простих і смачних рецептів сметанного соусу. Сметанний соус з томатом та цибулею Інгредієнти: 300 г сметани, 1 голівка цибулі, 2 помідори, сіль, 1 ст. л. вершкового масла. Приготування: Цибулю почистіть, наріжте і обсмажте, додайте сметану, перемішайте та протушкуйте соус 5-7 хвилин. Потім окремо подрібніть, очистивши від шкірки і протушкувавши хвилин 10 помідори, до утворення томатної пасти. Покладіть томати в соус, присоліть та доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У завершенні заправте соус вершковим маслом. Подавайте цей соус до котлет і м'яса, використовуйте для запікання риби або м'яса в духовці. Сметанний соус з кропом Інгредієнти: 100 г сметани, 1 ч. л. сухого базиліку або майорану, пучок свіжого кропу, перець і сіль. Приготування: Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненим кропом, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти соусу ретельно перемішайте і подавайте до страв з овочів, риби та м'яса. Сметанний соус з яйцем та зеленою цибулею Інгредієнти: 1 варене яйце, невеликий пучок зеленої цибулі, 200 г сметани, кріп, сіль, перець. Приготування: Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненою цибулею і яйцем, додайте сіль, перець. Можна додати невелику кількість здрібненого свіжого кропу. Соус ретельно перемішайте і подавайте до салатів, риби та м'ясу. Сметанний соус з часником Інгредієнти: 100 г сметани, 3 зубочки часнику, 1 ч. л. сухого базиліку, перець і сіль. Приготування: Змішайте у глибокій тарілці сметану зі здрібненим або роздавленим часником, додайте сіль, перець і базилік. Всі інгредієнти соусу ретельно перемішайте і подавайте до страв з овочів і м'яса. Сметанний соус з томатом та паприкою Інгредієнти: 200 г сметани, 200 мл м'ясного бульйону, 2 ст. л. масла вершкового, 2 ст. л. борошна, 10 г солодкої паприки, щіпка солі і перцю, томатна паста. Приготування: Розтопіть на сковороді вершкове масло, потім додайте туди борошно та обсмажте його 5 хвилин. Потім тонкою цівкою влийте м'ясний бульйон, постійно помішуючи, щоб уникнути утворення грудочок. Після цього додайте сметану і томатну пасту, перемішайте. Соус протушкуйте на маленькому вогні 5 хвилин, додайте паприку, перець і сіль. Подавайте цей соус до м'яса чи биточків, або до гарячого м'ясного салату. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|