Три рецепти на вихідні: Мітітеї, пряна рулька та рулет з індички
24 січень 2020 15:05
1 850
0
Приготувати смачні м’ясні страви до снаги навіть не найдосвідченішому кулінару. Не бійтеся експериментувати! "Порадник" пропонує вашій увазі три рецепти страв з різного м’яса, які ви може приготувати на свята, або просто на вихідні. Пряна рулька Інгредієнти: 1 кг свинячої рульки, 1 цибулина, 1 морква, 1 білий корінь (петрушка, пастернак або селера), 1 л світлого пива, 2 ст. л. гострої аджики, 2 ст. л. гірчиці, 1 ч. л. меду, 2 лаврові листки, 2 горошини духмяного перцю, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком. Приготування: Свинячу рульку очистіть, помийте, шкіру при цьому не зрізуйте. Змішайте пиво з аджикою, додайте сіль і замаринуйте рульку на 6-12 годин (на ніч) у холодильнику. Влийте у маринад стільки води або бульйону, щоб рідина покривала рульку на 2-3 см (у процесі приготування бульйон википатиме), і покладіть на вогонь. Доведіть до кипіння і зніміть піну. Додайте у бульйон цибулю, моркву, білий корінь, спеції і варіть на повільному вогні 1 годину. Потім переверніть рульку на інший бік і варіть ще приблизно 1 годину до готовності. Дістаньте рульку з бульйону і трохи остудіть. Змастіть гірчицею, змішаною з медом і чорним перцем, і покладіть рульку в духовку, розігріту до 200 °С.Запікайте рульку 30-40 хвилин, періодично поливаючи бульйоном, розведеним із пивом, до утворення золотистої скоринки. Мітітеї Інгредієнти: 500 г свинячої м’якоті, 500 г яловичої м’якоті, 200 мл молока (води або бульйону), 1 цибулина, 2 зубки часнику, 2 ст. л. крохмалю, сода на кінчик ножа, 2 ст. л. олії, чебрець за смаком, хмелі-сунелі за смаком, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком. Для соусу: 200 мл води (або бульйону), 2 цибулини, 2 лаврові листки, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком. Приготування: М’ясо двічі пропустіть через м’ясорубку разом із часником і 1 цибулиною. Фарш посоліть, поперчіть, додайте хмелі-сунелі, соду, крохмаль, перемішайте і поступово влийте молоко. Молоко можна замінити бульйоном або простою водою. Потім фарш відбийте, накрийте плівкою і покладіть у холодильник на 1 годину. З охолодженого фаршу сформуйте мітітеї. Для цього простіше скористатися м’ясорубкою з насадкою для ковбаси. Також їх можна скачати руками, змоченими в олії. Отримані ковбаски обсмажте з усіх боків на великому вогні, викладаючи по кілька штук на сковороду в розігріту олію, до утворення рум’яної скоринки. Обсмажені мітітеї покладіть у товстостінну каструлю. Зверху викладіть нарізану кільцями цибулю, додайте спеції і сіль і налийте гарячий бульйон або воду. Доведіть мітітеї до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин. Подавайте мітітеї гарячими. Рулет із індички в листковому тісті Інгредієнти: 600 г філе індички, 450 г листкового тіста, 2 сирі яйця, 4 варені яйця, 500 г шпинату, 1 ст. л. негострої гірчиці, 50 г мелених сухарів, сіль, перець за смаком. Приготування: Листя шпинату помити й бланшувати в киплячій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк. Приготувати з м’яса фарш, змішати його з яйцями, меленими сухарями й гірчицею. Посолити й поперчити за смаком.Деко застелити пергаментом і викласти зверху розморожений шар листкового тіста. Зверху рівномірно викласти фарш, шпинат і варені вкруту яйця. Згорнути в рулет і перевернути його швом униз. Змастити тісто молоком і відправити в розігріту до 180 °С духовку на 30-40 хвилин. Готовий рулет остудити, нарізати на порційні шматки й подавати. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|