5 рецептів горохового супу. Класичний, з рулькою, з реберцями, з м’ятою та по-марокканські
16 січень 2020 14:06
1 511
0
Напевіно існує безліч варіацій приготування горохового супу. Вони бувають гарячими, холодними, кремоподібними, або майже як каша, але при цьому дуже смачними та ситними. Пропонуємо вам 5 рецептів приготування горохового супу на будь-який смак. Класичний гороховий суп Інгредієнти: свинина – 250 г; цибуля – 1 шт.; сухий горох – 200 г; морква – 0,5-1 шт.; часник – 2-3 зубчики; вершкове масло – 35-40 г; картопля – 5-6 шт; сіль – 0,5 ст. л. Приготування: Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 1-2 години, періодично міняючи воду (близько 2-3 разів). Горох з м'ясом положіть в каструлю з киплячою водою, додайте дрібно нарізаний часник, сіль і варіть одну годину. Потім порізану картоплю додайте в суп та варіть ще пів години. Моркву і цибулю пасеруйте у вершковому маслі і також додайте в суп. Посоліть та додайте прянощі - за бажанням. Гороховий суп з свинячою рулькою У цьому рецепті свиняче м'ясо додається наприкінці приготування, щоб не перевантажувати легкий курячий бульйон. Також рекомендується охолодити суп перед додаванням гороху. Інгредієнти: горох – 1 стакан; заморожений зелений горошок – 10 ст. л.; морква – 2 шт.; цибуля-порей – 2 стебла; цибуля ріпчаста – 2 шт.; свиняча копчена рулька – ½ кг; сметана – 4 ст. л.; червоний винний оцет – 2 ст. л.; курячий бульйон – 2 л; м'ята – 3,5 ст. л.; сіль, перець – за смаком; рослинна олія – 1,5 ст. л. Приготування: Рослинну олію розігрійте в глибокому сотейнику і обсмажте дрібно нарізану цибулю, порей і моркву близько 3 хвилин. Зменшіть вогонь до мінімуму і протушкуйте овочі ще пів години. Після чого додайте свинячу рульку, залийте курячий бульйон і проваріть 40 хвилин. Потім дайте йому охолонути, оскільки горох найкраще варити в охолодженому супі. Як тільки суп охолоне, знову поставте на вогонь і додайте сушений горох. Проваріть годину і додайте сіль та оцет. Дістаємо рульку і подрібнюємо на маленькі кубики. Беремо зелений горошок і бланшируємо в підсоленій воді. При подачі додаємо в суп зелений горошок, подрібнену рульку, сметану і дрібно нарізану м'яту. Гороховий суп на копчених реберцях з беконом Інгредієнти: горох – 300 г; вода – 2 л; свинячі копчені ребра – 700 г; картопля – 5 шт.; варено-копчена свиняча грудинка – 100 г; морква – 1 шт.; помідори – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; петрушка – 1 пучок (для подачі); подрібнений кріп – 1 ч. л.; грінки – 50 г; мелена сушений часник – за смаком; сіль, перець – за смаком. Приготування: Насамперед залийте горох холодною водою і залиште на 7-8 годин, а краще на ніч. Свинячі копчені ребра покладіть в каструлю і варіть поки м'ясо не почне відходити від кісток (варити 30 хвилин, а якщо хочете наваристий - можна довше). Процідіть бульйон, а м'ясо відкладіть. У бульйон додайте горох і проваріть 15-20 хвилин. Картоплю треба порізати кубиками, додайте в бульйон і варіть ще 20 хвилин. Тим часом, натріть на тертці моркву, дрібно наріжте цибулю, обсмажте і протушкуйте близько 10-15 хвилин. Сюди ж додайте дрібно нарізаний помідор без шкірки, перемішайте і пересипте все в бульйон. Варіть ще 10 хвилин. Буквально через 3-4 хвилини додайте дрібно нарізану варено-копчену свинячу грудинку, кріп і сіль за смаком. Суп зніміть з вогню, покладіть свинячі ребра і прикрасьте петрушкою. Гороховий суп із м’ятою Інгредієнти: зелений горошок – 1,5 кг; свіжа м'ята – 20 г; цибуля-шалот – 100 г; часник – 2 зубчики; оливкова олія – 2 ст. л. Приготування: Оливкову олію розігрійте у великій каструлі на середньому вогні. Дрібно поріжте цибулю, часник і підсмажте, постійно перемішуючи, до м'якості близько 7 хвилин. Додайте горошок і підсмажте буквально одну хвилину. Сюди влийте бульйон і доведіть до кипіння. Варіть 10 хвилин, поки горошок не стане м'яким, потім дайте супу охолонути 15 хвилин. Після чого залийте в блендер, додайте м'яти і подрібніть. Як тільки суп стане однорідної консистенції, перекладіть в каструлю і додайте сіль, перець за смаком. При подачі можна прикрасити м'ятою. Марокканський гороховий суп «Біссара» Інгредієнти: м'ясний бульйон – 1 л; горох – 500 г; вершкове масло – 30 г; оливкова олія – 4 ст. л.; аджика – 1 ч. л.; цибуля – 1 шт; імбир, сіль, мелений духмяний перець – за смаком. Приготування: Насамперед замочіть лущений горох і залиште на дві години. Після чого, залийте горох бульйоном і доведіть до кипіння. Додайте цибулю і трішки води в бульйон та проваріть пів години. Потім додайте прянощі та вершкове масло і варіть ще пів години. Наприкінці суп повинен вийти м'яким та ніжним. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|