Залишилася гречка? Приготуйте гречану запіканку з курятиною
10 січень 2020 10:03
2 200
0
Якщо з учора залишилося трохи гречки – чудово. Якщо ні – варто зварити спеціально для цього рецепта, адже гречана запіканка з курячим м’ясом та печерицями виходить просто неперевершена. Смачна, соковита, ароматна – вона нікого не залишить байдужим, навіть тих, хто не надто полюбляє гречку у якості гарніру. Інгредієнти: 300 г вареної гречки; 300 г курячого філе; 300 г печериць; 1 велика цибулина; 200 г сметани; 1 яйце; 100 г твердого сиру; соняшникова олія або вершкове масло для смаження; сіль, перець на смак. Приготування: Цибулю посікти дрібно. Печериці порізати тоненькими скибочками. Куряче філе порізати на дрібні шматочки, обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно порізану цибулю, смажити до золотистого кольору, після чого покласти порізані печериці. Готувати до випарування рідини. Посолити, поперчити,зняти з вогню. У глибоке деко або пательню діаметром приблизно 24-25 см викласти підсмажену суміш курячого м’яса, цибулі та грибів. Зверху покласти варену гречку, розрівняти. Яйце збити зі сметаною, трішки підсолити до смаку і залити цією сумішшю інгредієнти для запіканки. Зверху посипати потертим на грубій тертці сиром. Поставити деко із запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення сирної скоринки. Готову запіканку дістати з духовки. Дати трішки схолонути (5-10 хв.) порізати на порційні квадрати, подавати зі сметаною або соусом тартар. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|