Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » Чим замінити екзотичні та не дуже інгредієнти у рецептах

Чим замінити екзотичні та не дуже інгредієнти у рецептах


Чим замінити екзотичні та не дуже інгредієнти у рецептах
Іноді трапляється так, що ви вже вирішили приготувати щось цікаве, але потрібних за рецептом інгредієнтів, у вас зараз немає.

Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам замінити екзотичні та не дуже продукти на аналоги.



Чим можна замінити деякі інгредієнти в рецептах:

– Борошно пшеничне для киселів та желе - крохмалем картопляним 1х1.

– Розпушувач - харчовою содою - 1х1,5.

– Дріжджі пресовані - сухі дріжджі - 1х0,25.

– 100 гр. гіркого шоколаду - 3 стіл. ложки какао, плюс 1 стол. ложка маргарину, плюс 1 стол. ложка цукру і столова ложка води.

– 1 стол. ложка корнфлора (кукурудзяна мука) - 2 стіл. ложки борошна.

– Масло вершкове - маргарином 1х1, маслом топленим 1х1, маслом рослинним - 1х0,84.

– Шоколад - какао-порошком 1х2.

– Помадка - замінюється глазур'ю або розтопленим шоколадом.

– Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким іншим крохмалем.

– Крем фреш - замінюється густою некислою (домашньою) сметаною.

– Фромаж ФРЕ - густим йогуртом або сметаною.

– Garam masala (пряна суміш) - по 1 ч. л. куркуми, коріандру і кмину.

– Світла патока - замінюється просто цукровим сиропом або медом.

– Кленовий сироп - можна замінити медом.

– Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки, у свою чергу, замінювані консервованими солодкими перцями.

– Полента (кукурудзяна каша з борошна грубого помелу) - кукурудзяна крупа. Перемоловши її в кавомолці ви отримаєте справжню муку для виготовлення поленти!

– Сир Моццарелла - замінюють сулугуні або адигейським сиром.

– Лук шалот-- звичайними дрібними ріпчастими цибулинами.

– Лук порей-- теж можна замінити ріпчастою цибулею і, навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчасту цибулю - пореєм.

– Ванільна есенція - це харчовий ароматизатор, ідентичний натуральному, до складу якого входять натуральні й ненатуральні компоненти, тому вона значно дешевше, ніж екстракт. 12,5 г ванильнойесенції можна замінити 1 г порошку ванілі або ванільного 20 цукру.

– Сметана ... замінюється натуральним йогуртом і навпаки.

– Вершки збиті ... якщо в рецепті потрібні збиті вершки, спробуйте 1,5 чашки згущеного молока і ч. л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки.

– Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру.

– Консервовані абрикоси і персики взаємозамінні.

– Кунжутна олія - замінюється оливковою.

– Лимонне сорго - замінити мелісою.

– Лимонний сік можна замінити - 1/4 ч. л. лимонної кислоти, розведеної у воді, або 1 ст. л. столового оцту.

– Лайм - сік і цедру можна замінити лимоном.

– Орегано і майоран взаємозамінні.

– Помідори - в деяких випадках можна замінити кетчупом або томатною пастою.

– Шоколад - плитка шоколаду замінюється 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії.

– Арахісове масло - можна замінити будь-яким іншим рафінованим рослинним маслом.



Бальзамічний оцет - бальзамічний оцет можна замінити винним оцтом. Якщо ви хочете максимально наблизитися (наскільки це можливо, звичайно) до оригінального смаку бальзамічного оцту, спробуйте настояти винний оцет на травах і спеціях. Це додасть йому більш витончений смак і аромат.

Маскарпоне - можна замінити жирним сиром, або сумішшю жирних вершків і сиру. А також можна перемішати рівну кількість сиру і натурального йогурту.

– Пахта - замінюється половиною молока і половиною натурального йогурту. Другий замінник - кефір.

– Селера - замінюється тонко нашаткованою свіжої капустою.

– Каперси - підмінити їх можна оливками, маслинами або корнішонами.

Коричневий цукор - замінюється звичайним цукром, але класти його при цьому потрібно на 3 \ 4 від рекомендованого в рецепті об'єму.

– Гірчиця - 1 стол. ложку готової гірчиці замініть 1 ч. ложкою сухої гірчиці, змішаної з 2 стіл. ложками винного оцту, білого вина або води.

– Насіння пініі - замініть волоськими горіхами або мигдалем.

– Агар-агар (100 г.) - желатин (250 г.)

– Анчоуси - замінити його можна кількою пряного посолу.

– Фенхель - корінь фенхеля можна замінити черешковою селерою.

– Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15 вершками, в десертах - звичайним молоком. Якщо хочете надати кокосовий аромат випічці, підійде і кокосова стружка А ось замінювати кокосове молоко, наприклад, в національних тайських супах, мабуть не варто.

– Дайкон - зеленою редькою або редисом.

– Листя шисо - листям салату.

– Орегано - замінюється майораном.

– Сири Пармезан - будь-яким твердим сиром.

– Фруктова або ромова есенція для ароматизації тіста - замінюється цитрусовим екстрактом, додаванням тертої цедри лимона або апельсина, коньяку, лимона або рому.

– Пармська шинка - замініть окістом.

Чим замінити яйця у випічці і кулінарних рецептах?

Під час пpиготування кулінарного виробу яйце можна замінити наступними інгредієнтами:

1 яйце = 2 ст. л. домашнього молока + 1/2 ст. л. лимонного соку 1/2 ст +. л. соди
1 яйце = 2 ст. л. домашнього молока + 1/4 ч. л. пекаpского поpошка
1 яйце = 2 ст. л. води + 1 ст л рослинного масла + 2 ч л пекарського порошку
1 яйце = 2 ст л води + 2 ч л пекарського порошку
1 яйце = 2 ст л кукурудзяного або картопляного крохмалю
1 яйце = 1 ст л сухого молока + 1 ст л кукурудзяного крохмалю + 2 ст л води

Пpи пpіготовленіі солодкої випічки заміна така:
1 яйце = 1 ст. л. кукуpузного кpахмала + 2 ст. л. води
1 яйце = 1 банан, розім'яту в пюре
2-3 ложки соєвого борошна збити віночком з невеликою кількістю води (повинна вийти пінка) і влити в тісто.

І, нарешті, чим можна замінити різні алкогольні напої в рецептах, якщо ми, наприклад, готуємо для дітей або просто не хочемо використовувати алкоголь:

– Вишневий лікер - сироп консервованих вишень

– Коньяк - персиковий, абрикосовий або грушевий сік

– Куантро - концентрований апельсиновий сік

– Горілка - сік зі світлого винограду або яблучний сік з додаванням соку лайма.

– Ром - сік світлого винограду або яблучний сік з додаванням мигдального екстракту.

– Калуа - еспресо з вершками; безалкогольний кавовий екстракт;

– Вишневий лікер - сироп консервованих вишень.

– Портвейн - сік з темного винограду з додаванням лимонної цедри.

– Червоне вино - сік з темного вінграда Конкорд; червоний винний оцет.

- Біле вино напівсолодке - сік зі світлого винограду з цукром.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: