Чим замінити екзотичні та не дуже інгредієнти у рецептах
04 грудень 2015 19:23
12 187
0
![]() Іноді трапляється так, що ви вже вирішили приготувати щось цікаве, але потрібних за рецептом інгредієнтів, у вас зараз немає. Пропонуємо кілька порад, які допоможуть вам замінити екзотичні та не дуже продукти на аналоги. Чим можна замінити деякі інгредієнти в рецептах: – Борошно пшеничне для киселів та желе - крохмалем картопляним 1х1. – Розпушувач - харчовою содою - 1х1,5. – Дріжджі пресовані - сухі дріжджі - 1х0,25. – 100 гр. гіркого шоколаду - 3 стіл. ложки какао, плюс 1 стол. ложка маргарину, плюс 1 стол. ложка цукру і столова ложка води. – 1 стол. ложка корнфлора (кукурудзяна мука) - 2 стіл. ложки борошна. – Масло вершкове - маргарином 1х1, маслом топленим 1х1, маслом рослинним - 1х0,84. – Шоколад - какао-порошком 1х2. – Помадка - замінюється глазур'ю або розтопленим шоколадом. – Кукурудзяний крохмаль - замінюється будь-яким іншим крохмалем. – Крем фреш - замінюється густою некислою (домашньою) сметаною. – Фромаж ФРЕ - густим йогуртом або сметаною. – Garam masala (пряна суміш) - по 1 ч. л. куркуми, коріандру і кмину. – Світла патока - замінюється просто цукровим сиропом або медом. – Кленовий сироп - можна замінити медом. – Артишок - свіжі артишоки можна замінити консервованими. А консервовані артишоки, у свою чергу, замінювані консервованими солодкими перцями. – Полента (кукурудзяна каша з борошна грубого помелу) - кукурудзяна крупа. Перемоловши її в кавомолці ви отримаєте справжню муку для виготовлення поленти! – Сир Моццарелла - замінюють сулугуні або адигейським сиром. – Лук шалот-- звичайними дрібними ріпчастими цибулинами. – Лук порей-- теж можна замінити ріпчастою цибулею і, навпаки - для більш м'якого смаку можна замінити ріпчасту цибулю - пореєм. – Ванільна есенція - це харчовий ароматизатор, ідентичний натуральному, до складу якого входять натуральні й ненатуральні компоненти, тому вона значно дешевше, ніж екстракт. 12,5 г ванильнойесенції можна замінити 1 г порошку ванілі або ванільного 20 цукру. – Сметана ... замінюється натуральним йогуртом і навпаки. – Вершки збиті ... якщо в рецепті потрібні збиті вершки, спробуйте 1,5 чашки згущеного молока і ч. л. лимонного соку. Збивати, як звичайні вершки. – Інший варіант заміни збитих вершків - зробити пюре з банана і збити його з яєчним білком. Додати пару крапель ванільного екстракту і цукру. – Консервовані абрикоси і персики взаємозамінні. – Кунжутна олія - замінюється оливковою. – Лимонне сорго - замінити мелісою. – Лимонний сік можна замінити - 1/4 ч. л. лимонної кислоти, розведеної у воді, або 1 ст. л. столового оцту. – Лайм - сік і цедру можна замінити лимоном. – Орегано і майоран взаємозамінні. – Помідори - в деяких випадках можна замінити кетчупом або томатною пастою. – Шоколад - плитка шоколаду замінюється 3 ст. л. какао порошку і 1 ст. л. рослинної олії. – Арахісове масло - можна замінити будь-яким іншим рафінованим рослинним маслом. Бальзамічний оцет - бальзамічний оцет можна замінити винним оцтом. Якщо ви хочете максимально наблизитися (наскільки це можливо, звичайно) до оригінального смаку бальзамічного оцту, спробуйте настояти винний оцет на травах і спеціях. Це додасть йому більш витончений смак і аромат. Маскарпоне - можна замінити жирним сиром, або сумішшю жирних вершків і сиру. А також можна перемішати рівну кількість сиру і натурального йогурту. – Пахта - замінюється половиною молока і половиною натурального йогурту. Другий замінник - кефір. – Селера - замінюється тонко нашаткованою свіжої капустою. – Каперси - підмінити їх можна оливками, маслинами або корнішонами. Коричневий цукор - замінюється звичайним цукром, але класти його при цьому потрібно на 3 \ 4 від рекомендованого в рецепті об'єму. – Гірчиця - 1 стол. ложку готової гірчиці замініть 1 ч. ложкою сухої гірчиці, змішаної з 2 стіл. ложками винного оцту, білого вина або води. – Насіння пініі - замініть волоськими горіхами або мигдалем. – Агар-агар (100 г.) - желатин (250 г.) – Анчоуси - замінити його можна кількою пряного посолу. – Фенхель - корінь фенхеля можна замінити черешковою селерою. – Кокосове молоко - в соусах кокосове молоко можна заміняти нежирними (10-15 вершками, в десертах - звичайним молоком. Якщо хочете надати кокосовий аромат випічці, підійде і кокосова стружка А ось замінювати кокосове молоко, наприклад, в національних тайських супах, мабуть не варто. – Дайкон - зеленою редькою або редисом. – Листя шисо - листям салату. – Орегано - замінюється майораном. – Сири Пармезан - будь-яким твердим сиром. – Фруктова або ромова есенція для ароматизації тіста - замінюється цитрусовим екстрактом, додаванням тертої цедри лимона або апельсина, коньяку, лимона або рому. – Пармська шинка - замініть окістом. Чим замінити яйця у випічці і кулінарних рецептах? Під час пpиготування кулінарного виробу яйце можна замінити наступними інгредієнтами: 1 яйце = 2 ст. л. домашнього молока + 1/2 ст. л. лимонного соку 1/2 ст +. л. соди 1 яйце = 2 ст. л. домашнього молока + 1/4 ч. л. пекаpского поpошка 1 яйце = 2 ст. л. води + 1 ст л рослинного масла + 2 ч л пекарського порошку 1 яйце = 2 ст л води + 2 ч л пекарського порошку 1 яйце = 2 ст л кукурудзяного або картопляного крохмалю 1 яйце = 1 ст л сухого молока + 1 ст л кукурудзяного крохмалю + 2 ст л води Пpи пpіготовленіі солодкої випічки заміна така: 1 яйце = 1 ст. л. кукуpузного кpахмала + 2 ст. л. води 1 яйце = 1 банан, розім'яту в пюре 2-3 ложки соєвого борошна збити віночком з невеликою кількістю води (повинна вийти пінка) і влити в тісто. І, нарешті, чим можна замінити різні алкогольні напої в рецептах, якщо ми, наприклад, готуємо для дітей або просто не хочемо використовувати алкоголь: – Вишневий лікер - сироп консервованих вишень – Коньяк - персиковий, абрикосовий або грушевий сік – Куантро - концентрований апельсиновий сік – Горілка - сік зі світлого винограду або яблучний сік з додаванням соку лайма. – Ром - сік світлого винограду або яблучний сік з додаванням мигдального екстракту. – Калуа - еспресо з вершками; безалкогольний кавовий екстракт; – Вишневий лікер - сироп консервованих вишень. – Портвейн - сік з темного винограду з додаванням лимонної цедри. – Червоне вино - сік з темного вінграда Конкорд; червоний винний оцет. - Біле вино напівсолодке - сік зі світлого винограду з цукром. |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|