8 рецептів смачних домашніх паштетів на будь-який смак
17 грудень 2019 17:00
4 498
0
Домашні паштети, приготовлені з натуральних продуктів, за смаком завжди виграють у магазинних. Готувати їх не важко, просто потрібні терпіння та акуратність. У чому ви і самі переконаєтеся, спробувавши приготувати страви за наступними рецептами. Паштет з курячої печінки з салом Інгредієнти: 750 г курячої печінки, 1 кг нутряного свинячого сала, 4 яйця, 0,5 літра вершків, 100 г коньяку, 300 г сала, 25 г солі, 5 г перцю, 1 шт. гвоздики, мускатний горіх, кориця, 2 лаврових листочки, 2 зубочки часнику. Приготування: Свиняче нутряне сало почистити від плівок і жилок. Звільнити від плівок і зрізати зелені від жовчі місця курячої печінки, відважити рівну кількість сала і печінки. Нарубати їх як можна дрібніше, додати яйця, вершки, коньяк, сіль, перець, мускатний горіх, розмелену гвоздику, щіпку кориці. Перемішати, протерти фарш через сито. У керамічну миску покласти тонкі скибочки сала, гарненько застеливши ними дно та стінки. Щільно укласти у неї фарш, покрити зверху скибочками сала, покласти лавровий лист і неочищений часник. Миску поставити на водяну баню і помістити в духовку на 1 годину. Вийнявши з духовки, залишити миску з паштетом на 20 хвилин, потім, прибравши лавровий лист і часник, покласти зверху підходящу за формою і розмірами дощечку та притиснути вантажем (1 кг). Подається охолодженим наступного дня. Паштет з курячої печінки "Ніжний" Інгредієнти: 1 кг курячої печінки, 3-4 середніх цибулини, 1 склянка (250 мл) молока, 250 г вершків, 150 г вершкового масла. Приготування: Печінку миємо і очищуємо від плівок і проток. Замочуємо в молоці і залишаємо на 1-2 години. Цибулю дрібно нарізаємо і разом з відмоченою у молоці печінкою обсмажуємо до готовності. Солимо за смаком. Подрібнюємо все це у блендері разом з вершками (або 2 рази пропускаємо через м'ясорубку, а потім перемішуємо з вершками). Збиту масу викладаємо у вогнетривкий посуд і томимо в духовці до загустіння, періодично помішуючи. Виймаємо паштет з духовки, даємо постояти 10-15 хвилин. Потім змішуємо з розм'якшеним вершковим маслом. Розкладаємо по баночках і ставимо на холод. Виходить дуже смачний паштет з вершковим присмаком і без сліду гіркоти. М’ясний мус (французька кухня) Інгредієнти: 700 г телятини або нежирної свинини, 3 яєчних білки, 3/4 склянки нежирних вершків, сіль, перець, базилік за смаком. Приготування: Двічі пропустіть м'ясо через м'ясорубку, змішайте зі спеціями, дрібно нарізаним базиліком, яєчними білками і збийте міксером. Продовжуючи збивати, додайте вершки, потім викладіть суміш у змазану жиром прямокутну форму для випічки. Форму поставте у глибокий лист, заповнений водою на 2,5 см. Помістіть лист із формою в духовку, розігріту до 180 °С. Випікайте 45 хвилин. Готовий паштет вийміть із духовки і дайте йому настоятися 10 хвилин. Паштет із квасолі (грузинська кухня) Приготування: Залежно від кількості, котру ви хочете отримати, візьміть 3-4 склянки квасолі, замочіть її на 2-3 години у холодній воді. Потім додайте ще води і зваріть квасолю. Варити її потрібно довго, щоб квасоля не тільки зварилася, але і розварилася. Посоліть наприкінці варіння. Потім стовчіть квасолю ступкою, зливши рідину в окремий посуд. У міру того як будете товкти квасолю, додавайте відвар. 2 дрібно нарізані цибулини обсмажте в рослинній олії до золотавого кольору і змішайте з квасолею. Посоліть, поперчіть за смаком, додайте товчений часник, спеції (хмелі-сунелі, шафран, коріандр) і трохи винного оцту. Паштет з баклажанів Інгредієнти: 400 г баклажанів, 3-4 помідори, 100 г бринзи, 3 ст. ложки рослинної олії, часник, зелень петрушки, оцет і сіль за смаком (взимку можна використовувати консервовані овочі). Приготування: Спечіть баклажани і зніміть з них шкірочку. Стовчіть баклажани або пропустіть їх через велике сито. Помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірочку, дрібно наріжте. Протушкуйте помідори в рослинній олії доти, поки не випарується вся рідина. Змішайте баклажани з помідорами, додайте товчений часник, натерту на дрібній тертці бринзу, дрібно нарізану зелень і оцет. Посоліть, ретельно перемішайте і викладіть в тарілку, надавши паштету форму, остудіть. Всі овочеві паштети прекрасно сполучаються із грінками з житнього хліба. Паштет з копченої скумбрії Інгредієнти: 1 скумбрія гарячого копчення, приблизно - 300 г, 130 г вершкового сиру типу філадельфії або буко, сік половини лимона, сіль і перець - за смаком, підсмажений у духовці хліб і скибочки огірка для подачі. Приготування: У риби видаляємо всі кості та знімаємо шкіру. Ламаємо м'якоть на шматочки і кладемо в чашу блендера. Перемелюємо досить дрібно. Додаємо в чашу лимонний сік, сіль і перець, вершковий сир. Прокручуємо до гладкості. Пробуємо масу і при необхідності додаємо солі та перцю. Якщо консистенція здається вам занадто густою - ви можете додати в паштет 2-3 ст. л. натурального йогурту і знову прокрутити масу. Намазуємо паштет на шматочки підсушеного хліба, зверху кладемо по невеликій скибочці огірка. Паштет із бринзи Інгредієнти: 300 г бринзи, 150 г вершкового масла, 3 невеликих зубочки часнику, 2 ст. ложки дрібно рубаної зелені петрушки, чорний мелений перець - за смаком. Приготування: Бринзу (можна приготувати домашню бринзу) порізати маленькими шматочками, часник пропустити через часникодавку, змішати зі збитим маслом, щіпкою перцю. Потім з'єднати бринзу з маслом, збивати міксером або у блендері. Поки паштет м'який у харчовій плівці сформувати з нього ковбаску і прибрати в холодильник. На стіл подавати, порізавши на кружечки. Паштет з часнику, бринзи та горіхів Інгредієнти: 2 головки часнику, 400 г бринзи, 200 г горіхів, 200 г масла, рубана зелень. Приготування: Часник розділити на зубочки, почистити, прокрутити через м'ясорубку з горіхами та бринзою. Додати розм'якшене вершкове масло. Ретельно перемішати. При подачі на стіл прикрасити рубаною зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|