Іспанська кухня: На вихідні приготуйте Ескабече з курятини
13 грудень 2019 19:00
1 982
0
Ескабече - це іспанський спосіб приготування, коли продукти маринують не до, а після швидкої теплової обробки. Найкраще з ним готувати птицю та рибу. Курку смажать з селерою та перцем чилі. Для аромату додають чебрець та чорнослив, а для пікантного смаку - біле вино та курагу. Інгредієнти: курячі стегенця - 1 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; селера - 2 шт; перчик чилі - 1 шт.; часник - 2-3 зубчики; чебрець - 2-3 гілочки; курага - 10 шт.; чорнослив - 10 шт.; оливкова олія - 2 ст. л; лавровий лист - 2 шт.; бульйон овочевий - 1 1/2 склянки; вино біле - 1 склянка; винний оцет - 1/2 склянки; сіль і перець за смаком Приготування: Овочі очистіть і помийте. Цибулю, селеру, чилі і часник дрібно наріжте. Моркву натріть на тертці. Розігрійте сковороду і влийте в неї оливкову олію. Курячі стегенця, промиті і обсушені, викладіть на сковороду шкірою вниз і смажте майже до готовності. Вони повинні стати коричневими. Переверніть і смажте ще 3-4 хвилини. Потім перекладіть в сотейник і накрийте кришкою. Обсмажте часник і тоді додайте цибулю, селеру і моркву. Смажте 10 хвилин, коли овочі будуть майже готові. Додайте трохи винного оцту. Покладіть до овочів чебрець, лавровий лист, чорнослив і курагу. Ретельно все перемішайте і збільште вогонь. Влийте вино і готуйте, поки алкоголь не випарується. Слідом влийте оцет, а ще через 5-7 хвилин овочевий бульйон. Доведіть все до кипіння, зменшіть вогонь і готуйте ще 10 хвилин. Поверніть в маринад обсмажені шматочки курячих стегенець, щоб він їх повністю покрив. Доведіть страву до кипіння, накрийте кришкою і зніміть з вогню. Подавайте страву, коли вона охолоне до кімнатної температури, а страва просочиться ароматами овочів і чебрецю. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|