Смачний шоколадний пляцок. Дуже швидко та без випічки
12 грудень 2019 14:39
2 679
0
Пропнуємо вашій увазі рецепт швидкого приготування дуже смачного десерту – шоколадного пляцка. Шоколадне печиво, шоколадний заварний крем, а ще трошки варення – для кислинки. Бажаючи можуть додати у крем кілька ложок лікеру, або рому – стане ще смачніше. Інгредієнти: Печиво шоколадне – 600-650 г. варення смородинове або сливове; какао для присипки. Для крему: молоко – 1 л; борошно – 3 ст.л; крохмаль – 3 ст.л; какао – 3 ст.л; цукор – 1 скл; жовтки – 2 шт; масло – 200 г. Приготування: Вливаємо в посудину 1,5 склянки молока, додаємо борошно, какао, крохмаль, цукор та жовтки, все добре вимішуємо, щоби не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо приготовану суміш. Постійно помішуючи варимо до загустіння. Перекладаємо крем у керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему. Залишаємо до повного охолодження. М’яке масло збиваємо до пухкої білої маси, в кілька етапів додаємо повністю охолоджений крем, збиваємо до отримання однорідної маси. Форму застеляємо пергаментом, викладаємо печиво в один шар. Змащуємо кремом, зверху викладаємо печиво змащуємо кисленьким варенням, накриваємо печивом. І далі чергуємо до закінчення печива та крему. Має вийти приблизно 5-6 шарів печива. Зверху печиво покриваємо тонким шаром крему та посипаємо зверху какао. За бажанням, можна розчинити шоколад та додатково прикрасити ваш пляцок. Ставимо пляцок в холодильник на 3-4 години або на ніч. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|