Шоколадний торт «Маркіз» – свято для ласунів
08 листопад 2019 15:00
1 759
0
Усім любителям шоколаду і згущеного молока присвячується! Найближчих вихідних потіште рідних таким тортиком – він сподобається всім. Інгредієнти: 3 яйця; 500 г цукру (2 скл. – у тісто, 0,5 скл. – у крем); 500 г масла (по 250 г у тісто і крем); 0,5 л кисляку; 150 г какао (100 г – у тісто, 50 г – у крем); 3 скл. борошна + 2 ст. ложки у крем; 1 ч. ложка гашеної соди; 1 б. згущеного молока; 1/4 скл. води.; Розрахована на деко розміром 35×25 см. Приготування: Масло розтопити, яйця збити з цукром, додати кисляк, тонкою цівкою влити розтоплене масло, перемішати і додати борошно, змішане з какао. Вийде тісто густоти жирної сметани. Поставити на 40 хв. у холодильник, потім дістати і додати погашену соду. Деко застелити пекарським папером, змащеним маслом, викласти 1/3 тіста і пекти за температури 180 градусів приблизно 15 хв, перевірити зубочисткою на сухість. Вийняти з деко разом із папером, остудити. У першого коржа обрізати краї і наступні вирівняти по нижньому. Приготувати крем: згущене молоко вилити в каструльку, додати цукор, воду і змішане з борошном какао. Перемішати, постійно помішуючи, довести до кипіння, охолодити. Масло збити міксером, поки воно не стане білим і пухнастим, порціями додавати остиглий крем. Готовий крем добре тримає форму. Коржі перемазати кремом, посипати тертим шоколадом і залишити на ніч. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|