Пісочне, бісквітне, білкове та листкове. 4 простих рецепти приготування тіста для торта
05 листопад 2019 16:00
2 629
0
З року в рік рецепти, форма і структура тортів змінюються, але одне залишається незмінним: будь-який торт починається з приготування тіста. Тож пропонуємо вашій увазі добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого торта. Бісквітне тісто Традиційно для приготування бісквіта потрібні яйця, борошно і цукор. Це класичний рецепт, який використовується для приготування багатьох тортів та інших десертів. А щоб урізноманітнити рецептуру бісквіта, можна додати шоколад, фрукти, ягоди, какао або горіхи. Інгредієнти: 4 яйця; 1 ст. цукру; 1 ст. борошна; 1 ч. л. розпушувача; щіпка ваніліну. Приготування: Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною склянки цукру до твердих піків, а жовтки – з цукром, що залишилось до побіління. Потім акуратно з'єднайте їх ложкою і, постійно помішуючи, додайте борошно, ванілін і розпушувач. Відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів. Пісочне тісто Це тісто можна приготувати з мінімуму продуктів. Його основні компоненти – цукор, масло, яйця, борошно і розпушувач. З такого тіста роблять торти, кошички з кремом, тістечко та різне печиво. Також можна додати цікаві компоненти, щоб отримати оригінальний смак. Інгредієнти: 250 г вершкового масла; 3 жовтки; 1 яйце; 2 ст. борошна; 1 ч. л. соди; 0,5 ч. л. лимонного соку. Приготування: Розітріть цукор і масло. Додайте жовтки, яйце, борошно і соду з лимонним соком. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник на 2-3 години. Потім дістаньте тісто і розкатайте його на коржі. Відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готово! Білкове тісто Це найпростіше в приготуванні тісто. Його основа – яєчні білки та цукор. Можна додати горіхи, лимонний сік або мигдалеву крихту, щоб смак тіста був яскравішим. З нього роблять такі десерти, як макарон, безе або торт «Київський». Інгредієнти: 3 білка; 1 ст. цукру; 0,5 ч. л. лимонного соку. Приготування: Білки збийте до повітряної піни, поступово додаючи цукор. Влийте лимонний сік і акуратно перемішайте. Відправте тістечка або коржі в духовку на годину при температурі 160-170 градусів. Листкове тісто Найпопулярніший торт з цього тіста – «Наполеон». Але є й інші десерти з листкового тіста, наприклад, круасани або штрудель. Його основа – борошно і масло, але багато хто додає яйця, воду, сметану або молоко, щоб тісто було розсипчастим. Інгредієнти: 1 ст. борошна; 75 г води; 75 г молока; 1 ч. л. лимонної кислоти; 1 ч. л. солі; 250 г вершкового масла. Приготування: Розчиніть у воді з молоком сіль, лимонну кислоту, додайте просіяне борошно і добре перемішайте ложкою, а потім замісіть руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким. Загорніть готове тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на пів години. Потім розкатайте його у вигляді прямокутника. В середину тіста покладіть шматочок масла кімнатної температури. Потім накрийте його з усіх боків і розкатайте тісто знову. Відправте в холодильник на пів години. Таку процедуру потрібно проробити 7-10 разів і чим більше, тим краще. Готове тісто можна помістити в морозилку, щоб в подальшому використовувати для улюблених десертів. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|