Готуємо пляцок «Stefanka»
27 листопад 2015 19:34
8 775
0
 «Stefanka» пляцок з медових коржів та кремом з манної каші. Великим плюсом є те, що цей пляцок не тільки може простояти в холодильнику кілька днів - але чим довше він стоїть, тим смачнішим стає. Його взагалі не варто їсти відразу.
Ідеально підходить для тривалих новорічних свят - щоби було чим порадувати багатьох гостей!
Інгредієнти: борошно пшеничне – 550 г масло вершкове – 250 г яйця курячі – 2 шт. пудра цукрова – 100 г мед – 70 г розпушувач тіста – 20 г
Для крему молоко – 1 л крупа манна – 200 г масло вершкове – 250 г цукор – 100 г цукор ванільний (пакетик) Крім того смородинове варення – 200 г шоколад чорний вершки Приготування Для початку потрібно зварити густу манну кашу: манну крупу всипайте у щойно закипіле молоко повільно, дуже тоненькою цівкою при енергійному помішуванні.
Додайте цукор, ванільний цукор і продовжуйте помішувати кашу, доведіть її до кипіння, коли вона закипить, відразу вогонь потрібно зменшити до мінімуму і проварити кашу ще 4-5 хв. Повністю остудити.
Для тіста: Збити вершкове масло (кімнатної температури) з пудрою, ввести по одному яйця, мед, додати борошно просіяне з розпушувачем і замісити еластичне тісто.
Розділити на 4 рівних частини.
На робочій поверхні розкачати тісто за розміром вашої форми: круглої або в прямокутний пласт і перенести на пергаментний папір.
Випікати коржі в попередньо розігрітій до 180 °С духовці приблизно 8-10 хвилин.
Для крему:
В манну кашу додати м'яке масло невеликими порціями, щораз ретельно збиваючи.
Збираємо торт:
Перший корж, змастити варенням / джемом, на варення покласти крем. Потім наступний корж, і так всі коржі, крім останнього.
Зверху торт покрити шоколадною помадкою, для цього шоколад розламати на шматочки, додати вершки і поставити на водяну баню. Постійно помішувати, поки шоколад не розтопиться. Масу довести до однорідного стану.
Смачного!
|