Як виготовити італійський сир маскарпоне
10 вересень 2019 16:30
2 092
0
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який часто використовується під час приготування улюблених чізкейків та інших десертів. А чи знаєте ви, що готувати цей ніжний крем-сир у домашніх умовах досить просто? Інгредієнти: Густі вершки - 2 ст., нежирні вершки - 2 ст., лимонний сік (можна замінити 2 ст. л. білого оцту або 1/4 ч. л. винного каменю) - 2 ст. л. У каструлі з товстим дном змішати вершки різної жирності (це дасть більш ніжну консистенцію) і поставити на середній вогонь, повільно довести до температури 80 °С, і в цей момент додати лимонну кислоту або лимонний сік. Постійно перемішуйте, це допоможе суміші згорнутися. Проваріть при цій же температурі, не доводячи до кипіння ще 10 хвилин. Визначити готовність можна в такий спосіб: занурте дерев’яну ложку в суміш, дістаньте її й проведіть пальцем по налиплих вершках. Якщо залишається чітка смуга - готово! Тепер залишаємо на 24 години маскарпоне в холодильнику. Наступного дня підготуйте дрібне сито. Вистеліть його зверху двома шарами марлі. І процідите маскарпоне. Поверніть сир у холодильник, щоби він додатково проціджувався ще протягом 24 годин. Смачного! Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|