На свята приготуйте коропа у горіховому соусі
09 вересень 2019 11:53
1 437
0
Прорпонуємо вашій увазі трохи незвичний рецепт приготування коропа. Спробуйте приготувати, результат того вартий. Надзвичайно ніжне м’ясо коропа чудово поєднується з ароматним горіховим соусом. Ідеальна страва для святкового столу – і на вигляд, і на смак. А як смакує ця рибка зі свіжими овочами – язика можна проковтнути! {banner_native Інгредієнти: 1 короп (приблизно 600 г); 2 морквини; 4 цибулини; корінь петрушки, перець чорний мелений; зелень, сіль. Для соусу: 15 волоських горіхів; 50 г білого хліба; 4 зубці часнику; 1 ст. ложка лимонного соку; 0,5 скл. соняшникової олії. Приготування: Рибу почистити, відрізати голову, хвіст і плавники, промити, зняти філе, нарізати на шматки та покласти у покаструлю на овочеву подушку (дрібно нарізану моркву, петрушку, цибулю, сіль, перець, лавровий листок), трохи долити води і варити на малому вогні до повної готовності. Готові шматочки риби охолодити в бульйоні, перекласти у тарілку й залити соусом з горіхів та часнику. Для соусу горіхи почистити і розтерти в ступці. М’якоть білого хліба намочити у рибному бульйоні, віджати, протерти через сито. Потім горіхи, протертий хліб та тертий часник покласти в керамічний посуд і збити ложкою, вливаючи потроху олію. Коли маса стане пишною, як крем, додати трохи солі, лимонного соку або лимонної кислоти, усе добре перемішати. Готовий короп викласти на тарілку, залити соусом, зверху покласти шматочок лимона або лайма, посипати зеленню. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|