Грузинська кухня. Готуємо чахохбілі з куркою
03 вересень 2019 13:57
1 854
0
Чахохбілі – національна грузинська страва. У різних куточках Грузії його готують по-різному, але завжди з м’яса птиці. Спочатку чахохбілі готували з фазана, який і дав назву страві, адже грузинською фазан буде "хохобі". Звичайно ж, у наш час цю страву найчастіше готують з куркою. Інгредієнти: 1 кг курки, 300 г червоної цибулі, 300 г болгарського перцю, 300 г помідорів, 1 морквина, пучок зелені (кінза, базилік), 1 головка часнику, 1 ст. ложка томатної пасти, 2 лаврові листки, приправа хмелі-сунелі за смаком, мелений коріандр, чорний мелений перець і сіль за смаком, 100 мл води (або білого сухого вина за бажанням). Приготування: Курку помийте і поріжте на невеликі шматочки. Цибулю поріжте четвертинками кілець. Моркву потріть на крупній тертці. Болгарський перець поріжте смужками. Помідори занурте в окріп на 2 хвилини, зніміть шкірку і дрібно поріжте. Подрібніть зелень. Часник пропустіть через часничницю. У розігрітому сухому сотейнику на великому вогні обсмажте з усіх боків шматочки курки без додавання олії до рум’яної скоринки приблизно 15-20 хвилин. Зменшіть вогонь, накрийте курку покришкою і тушкуйте 3-5 хвилин. Додайте до курки цибулю і готуйте помішуючи 5 хвилин. Потім додайте у сотейник решту овочів і тушкуйте на середньому вогні ще 7 хвилин. Томатну пасту розбавте водою або вином, влийте у чахохбілі і тушкуйте 5-7 хвилин. Наприкінці посоліть і додайте часник, зелень, спеції. Подавайте чахохбілі з курки гарячим. Можна як самостійну страву або з гарніром на свій смак. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|