5 рецептів тортів та десертів для яких не потрібна духовка
02 вересень 2019 13:28
2 079
0
Вже розпочалася осінь, але за вікном досі літня спека. Тож пропонуємо вам потішити себе ласощами, які готуються дуже швидко і не потребують мороки з духовкою. Торти, печиво, та десерти за цими «швидкими» рецептами здатні приготувати навіть підлітки, не докладаючи багато зусиль. Шоколадний торт Інгредієнти: 200 г чорного шоколаду, 100 г вершків (20%), 100 г вершкового масла, 3 ст. л. цукрової пудри, 150 г сухого печива, 100 г горіхів, 100 г зефіру. Приготування: У глибоку каструлю налити вершки, додати масло і трохи цукрової пудри. Нагрівати на малому вогні, але не кип’ятити, весь час помішуючи. Коли масло розтопиться у вершках, додати поламаний шоколад. Перемішувати, доки суміш не стане густою і однорідною. Потім трохи остудити. Печиво, зефір і горіхи змішати з шоколадною сумішшю. Вилити майже все, залишити лише трохи для вирівнювання верху торта. Усе добре перемішати. Форму, в якій торт буде охолоджуватися, застелити харчовою плівкою і трохи змастити її маслом. Викласти шоколадно-зефірно-горіхову суміш у підготовлену форму і розрівняти її. Шоколад, який залишився, вилити зверху, рівномірно розрівняти його. Покласти торт у холодильник на 3-5 годин. Торт «Фруктова зебра» Інгредієнти: 600 г жирного сиру, 200 г вершків (не менше 30%), 20-25 г желатину, 6 ст. л. цукру, 2 плитки по 200 г білого шоколаду, 50 г ягідного сиропу. Приготування: Замочити желатин у 100 мл води, коли набухне, нагріти на паровій бані, не доводячи до кипіння. Розтопити також на паровій бані дві плитки білого шоколаду у різних мисках. У кожну миску додати по 300 г сиру, 100 мл вершків, 50 мл розчиненого желатину, 3 ст. л. цукру. В одну з мисок додати ягідний сироп. Збити блендером до однорідності. Форму для торта вистелити харчовою плівкою. По краях форми викласти ягоди (полуницю чи інші). Викладати по одній ложці кожної маси за чергою в центр форми. Охолоджувати не менше години. Потім акуратно перевернути форму, зняти харчову плівку, прикрасити торт на свій смак. Фруктовий торт із заварним кремом Інгредієнти: 700 г печива, 1 літр молока, 6 яєць, 2 ст. л. борошна, 1 склянка цукру, 10 г ванільного цукру, будь-які фрукти чи ягоди. Приготування: Печиво поламати на шматочки. Жменю печива розтерти в крихту й відкласти для посипання торта. Приготувати заварний крем. Яйця збити, влити в них тепле (не гаряче) кип’ячене молоко й розмішати. Борошно, цукор, ванільний цукор перемішати і, помішуючи, поступово вливати в суху суміш молоко з яйцями. Покласти крем на вогонь і, постійно помішуючи, варити на повільному вогні до густоти, не доводячи до закипання. Як тільки крем загусне, зняти з вогню. Трохи остудити крем і збити його міксером, накрити й залишити до повного охолодження. Форму для торта застелити плівкою. Пошарово наповнити її печивом і кремом. Залишити торт на 4-5 годин, щоб він просочився кремом. Акуратно перевернути форму на тарілку, зняти її з торта, зняти плівку, прикрасити полуницями чи фруктами, посипати зверху крихтою з печива. Панакота Інгредієнти: 1,5 літра 25% вершків, пакетик ванільного цукру, 100 мл молока, 1 0 г желатину, 0,5 склянки цукру. Приготування: Розчинити пакетик желатину в половині чашки холодної води до набрякання. В окремий посуд налити вершки, додати, перемішуючи, цукор і пакетик ванільного цукру. Цю суміш довести до кипіння, зняти з вогню, коли вершки почнуть підніматися. У цей час відцідити желатин, додати трохи молока, підігріти й вилити до вершків. Добре перемішати і розлити по формочках. Покласти в холодильник на 2-3 години. При подачі на стіл на секунду опусти формочку дном у гарячу воду − і ніжну панакоту можна буде сервірувати на білосніжній тарілочці, зверху поливши ягідним соусом. Семіфредо Семіфредо – це традиційний італійський десерт, який нагадує м’яке морозиво. До складу його входять різні наповнювачі: від печива і шоколаду – до горіхів і різних ягід та фруктів. Інгредієнти: 2 яйця, 250 г вершків (35%), 30 г цукру, 70 г апельсинових цукатів, 50 г фісташок, жменя свіжих або заморожених ягід, ваніль – на кінчику ножа. Приготування: Фісташки очистити від лушпиння. Яєчні білки збити до густих піків. Вершки збити у густий крем. Жовтки збити з цукром. Усі три суміші акуратно перемішати. Додати фісташки, апельсинові цукати, протерту малину, ягоди. Акуратно перемішати. Отриману масу перелити у форму й покласти в морозилку щонайменше на 5 годин. Замість силіконової форми можна взяти будь-яку іншу, змастивши її вершковим маслом і застеливши харчовою плівкою. У замороженому вигляді семіфредо може перебувати в морозилці довгий час. Подавати його можна по-різному: прикрасити ягодами чи полити шоколадним або фруктовим соусом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|