Готуємо французський яблучний пиріг тарт татен
30 серпень 2019 18:33
2 508
0
Ніжний вершково-карамельний смак яблук і хрустке тісто роблять яблучний пиріг тарт татен одним з найпопулярніших десертів Франції. Під час подачі випічку перевертають «догори дном», тому тарт татен часто називають «перевернутим» пирогом. Для класичних пирогів з яблуками використовують яйця, але тарт татен можна приготувати і без яєць з п'яти інгредієнтів, які практично завжди є у господині - яблука, цукор, масло, борошно, сіль. Тісто для пирога може бути, як листковим, так і пісочним, але начинки в тарт татені завжди має бути набагато більше, ніж тіста. Інгредієнти: борошно 250 г; вершкове масло 150 г; яблука 1,5 кг; цукровий пісок 5 ст. ложок; сіль. Приготування: Висипаємо в ємність борошно, столову ложку цукру і дрібку солі. Натираємо на тертці 100 г масла, додаємо в ємність і розтираємо з борошном в крихту. Потім додаємо кілька столових ложок холодної води і замішуємо тісто. Після цього загортаємо тісто в плівку і відправляємо в холодильник. Очищаємо яблука від шкірки і нарізаємо великими шматочками. Цукор розігріваємо на сковороді, попередньо додавши столову ложку холодної води. Помішуємо суміш приблизно 5 хвилин, після чого додаємо в сковороду ще 50 г вершкового масла і помішуємо ще 5 хвилин. Виливаємо карамель в форму для випікання, акуратно викладаємо по колу шматочки яблук і накриваємо тарт татен фольгою. Розігріваємо духовку до 180 °С і випікаємо пиріг 30 хвилин. Дістаємо з холодильника тісто, розкачуємо в тонкий кружок за розміром форми і накриваємо яблука тістом і листом фольги. Випікаємо ще 20 хв. Готовий пиріг з яблуками злегка охолоджуємо, щоб карамель почала застигати, після чого перевертаємо пиріг. Подають тарт татен теплим з кулькою морозива або збитими вершками. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|