Млинці з маком та медові пряники. Смачні страви на Маковія
14 серпень 2019 13:53
2 762
0
14 серпня в Україні відзначають Медовий Спас або свято Маковія, після якого починається Успенський піст. На Маковія в храмах освячується мед нового збору, і, звичайно ж, в цей день українські господині печуть булочки з маком і медові пряники, подають на стіл млинці з маком, і багато всякої різної смакоти з медом та маком. Тож пропонуємо кілька рецептів маково-медової смакоти, які ви можете приготувати в цьому році, щоб порадувати себе і свою сім'ю. Смачна випічка з медом і маком Інгредієнти: 2 склянки борошна; 4 великих яйця або 5 середніх яєць; 200 мл турецького йогурту; 3/4 склянки меду; 1/4 склянки свіжовичавленого лимонного соку; 1 чайна ложка лимонної цедри; 1/4 склянки маку; 2 чайних ложки соди; дрібка солі 1 столова ложка вершкового масла або рослинної олії (щоб змастити форму); Приготування: В тарілці добре збийте яйця, додайте йогурт і перемішайте. Додайте мед, лимонний сік і лимонну цедру, знову добре все перемішайте. Додайте борошно, мак, соду, сіль і добре все перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок. Тісто вилийте на змащену маслом форму і запікайте в духовці приблизно 30 хвилин. Охолодіть і можна подавати на стіл. Медові пряники з маком Інгредієнти: 2,5 склянки борошна; 0,7 склянки м'якого вершкового масла; 0,25 склянки меду; 0,7 склянки цукру; 1 яєчний жовток; дрібка ванілі; 3 столових ложки маку; 0,5 чайної ложки меду; Приготування: За допомогою блендера або міксера збийте вершкове масло, цукор і мед. Вбийте яєчний жовток і додайте ваніль, перемішайте. Додайте лимонну цедру, борошно і соду. Добре все перемішайте. Розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну частину у продовгувату форму. Обкатайте тісто в маці. Загорніть тісто в харчову плівку і поставте на ніч у холодильник. Зранку дістаньте охолоджене тісто і наріжте його кружечками завтовшки приблизно 0,5 сантиметри кожен. Викладіть печиво на форму для запікання і поставте в розігріту духовку на 10-12 хвилин. Готове печиво охолодіть і можете подавати на стіл. Макові млинці з медом Пропонуємо вам рецепт млинців, які можна (і навіть потрібно) приготувати на Маковія! Інгредієнти: 1 склянка борошна; 3/4 склянки молока; 1 столова ложка оцту; 1 столова ложка лимонного соку; 1 яйце; 2 столових ложки розтопленого вершкового масла; дрібка ванілі; 2 столових ложки цукру; 1 чайна ложка пекарського порошку; 0,5 чайної ложки соди; 1 чайна ложка маку; 1 чайна ложка лимонної цедри. Приготування: Молоко, оцет і лимонний сік з'єднайте в тарілці та відставте на 10 хвилин. Через 10 хвилин додайте яйце, розтоплене вершкове масло і ваніль. В іншій тарілці перемішайте всі сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, соду, пекарський порошок, мак, лимонну цедру. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, щоб вийшло тісто без грудочок. Підсмажте млинці на сковороді і подавайте з медом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|