Як приготувати бездріжджовий квас
27 червень 2019 13:04
2 327
0
Квас – чудовий енергетик: відновлює фізичну працездатність, бадьорить і піднімає тонус. Тому скляночка квасу буде доречною, якщо ви втомилися, і зможе замінити горнятко кави зранку. Інгредієнти: 300 г хліба (житнього або пшеничного, або суміші); 1,5 л води; 1–5 ст. ложки цукру з чубком.; Приготування: Взяти кілька шматків хліба, сушити хліб не треба, накришити його у 1,5-літрову банку, де буде квас, щоб дно банки було заповнене на 5–7 см. Насипати цукор, залити теплою водою по плічка і накрити скляною кришкою або марлею (не поліетиленовою – дихати не буде). Залишити для бродіння в теплому місці. Швидкість залежатиме від температури повітря. Через 1–3 дні (визначити готовність на смак) цей квас можна використовувати, але перший зазвичай не так смачний, тому його краще використати для маринування м’яса, курки або риби. Із першого квасу залишити гущу завтовшки 5 см і додати шматок хліба і цукру, залити водою і знову поставити у тепле місце. Квас зазвичай готовий уже через день. Оновлювати такий квас можна постійно: випили, доклали до гущі хліба і цукру, залили водою – і через день буде нова порція. Цю закваску (гущу) можна зберігати в холодильнику. Аби надати квасу кольору, хліб можна запекти у духовці до коричневого. У квас можна додати кілька немитих родзинок. Смачного |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|