3 рецепти солодких вареників. З вишнями, чорницею, полуницею
12 червень 2019 13:51
7 867
0
Солодкі вареники – прекрасний десерт, а може бути й основною стравою. Вареники з вишнями, чорницею, полуницею… ця вдала дружба тіста з ягодами та фруктами подарує вам справжній вибух літніх смаків! Вареники з вишнями Інгредієнти: для тіста: 100 г борошна, 100 мл води, 1 ч. ложка цукру, щіпка солі; для начинки: 500 г вишні, 200 г цукру, 0,5 ч. ложки крохмалю. Приготування: Вишні перебрати, помити і видалити кісточки. Засипати вишні цукром і залишити на 2 години, щоб з’явився сік. Утворений сік злити в окрему посудину. Приготувати тісто для вареників із вишнею. Просіяне борошно висипати у миску гіркою, зробити заглиблення і всипати сіль та цукор. Влити у борошно трохи підігріту (не гарячу) воду і замісити тісто. За консистенцією тісто має вийти досить крутим. Накрити тісто серветкою і залишити на 30 хвилин. Потім тонко розкачати і за допомогою склянки чи чашки з гострим краєм вирізати круглі варенички. Тепер можна приступати до ліплення вареників із вишнею. У середину кожної варенички викласти кілька ягідок, посипати цукром, змішаним з крохмалем. Гарненько зліпити краї тіста звичайними защипами або косичкою – на ваш розсуд. Важливо, щоб у процесі варіння тісто не розійшлося, і начинка не випала назовні. Зліплені вареники з вишнею викласти на дошку, посипану борошном. Закинути порцію вареників у киплячу підсолену воду і варити до готовності, поки вони не спливуть на поверхню. Подавати вареники з вишнею гарячими, поливши їх сметаною та вишневим соком. Вареники з полуницями Інгредієнти: 500 г свіжих полуниць, 300 г борошна, 2 яйця , 100 г цукру, 1 ч. ложка крохмалю, щіпка солі, 150 мл води. Приготування: Просіяти борошно гіркою і зробити в ній заглиблення. Розбовтати яйця з водою та сіллю і обережно влити у борошно. Підгрібаючи борошно з усіх боків до центру, замісити тісто. Місити тісто, поки воно не буде середньої густоти, стане еластичним і пружним. Накрити тісто серветкою і відкласти на півгодини, щоб воно полежало. Тим часом підготувати полуниці для начинки. Ягоди перебрати, видалити хвостики, помити і обсушити. Якщо полуниця велика, розрізати ягідки на 3-4 частини. Змішати цукор із крохмалем. З тіста сформувати ковбаску, розрізати на невеликі шматочки і з кожного розкачати тонкий коржик – вареничку. На кожен коржик покласти кілька полуничок і посипати крохмально-цукровою сумішшю, приблизно 0,5 ч. ложки. Зліпити краї вареників та защіпнути їх у будь-яким спосіб. Зліплені вареники з полуницею опустити у підсолений окріп і після того, як вони спливуть, варити 5-7 хвилин. У процесі варіння перевернути вареники шумівкою. Готові вареники з полуницею подавати гарячими зі сметаною, вершками, полуничним соком, йогуртом або згущеним молоком.vareniki-s-klubnikoy 3. Вареники з чорницями Інгредієнти: 2 склянки кефіру, 2 яйця, 6 склянок борошна, 4 столові ложки цукру, ½ чайної ложки солі, 3 склянки чорниць. Приготування: Змішати кефір з яйцями, окремо змішати борошно з цукром і сіллю. У борошно додати кефір і замісити тісто. Накриваємо його рушником і дати постояти 30 хвилин. Поділити тісто на 4 частини, кожну розкачати в пласт завтовшки приблизно 4 мм. Склянкою вирізати з тіста кружечки-варенички, на кожну покласти 1 ч. ложку чорниць і трішки цукру. Акуратно защипати краї. Відварити вареники в підсоленій воді, посипати цукром. Подавати вареники з чорницями з розтопленим вершковим маслом і сметаною. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|