Готуємо гуцульські кремзлики у горщиках
22 травень 2019 16:38
3 324
0
Кремзлики - це повноцінна друга страва з м'ясом і гарніром. Готується вона зазвичай у горщиках. Ця страва гуцульської кухні, наповнена карпатським колоритом, поєднує у собі чанахи, деруни і відбивні. Дуже смачно! Інгредієнти: 1 кг картоплі; 2 яйця; 50 г борошна; сіль, перець чорний мелений; 300 г цибулі; 1 головка часнику; 100 г сметани; 100 г сала; 700 г свинини; зелень петрушки. Приготування: Почищену і помиту картоплю натерти на дрібненькій тертці, додати пшеничне борошно, сире яйце, дрібно нарізану чи також натерту цибулю, розтертий з сіллю часник, чорний мелений перець і сметану. Тісто, що вийшло, добре перемішати. Підсмажити на пательні в розігрітій олії кремзлики круглої форми (як оладки чи деруни). Порізати м’ясо (по два шматки на порцію), легенько відбити, посолити, посипати чорним перцем й обсмажити з обох боків до готовності. 1-2 цибулини порізати дрібно і підсмажити на пательні до золотистого кольору. У горщечок покласти по три кремзлики, м’ясо, покласти по ложці пасерованї цибульки, посипати перцем та дрібно нарізаною зеленню петрушки. Запікати у духовці 5–10 хв за температури 180–200 градусів. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|