3 рецепти маринаду для шашлику з курячого філе
09 травень 2019 16:00
2 605
0
Надворі з кожним днем стає дедалі тепліше, повітря просочене запахом зелені, сонця й багаття, і це означає — що настала пора відпочинку на природі, а отже і шашлику. Куряче філе готують у вигляді шашлику здебільшого вдома, на якісь свята, на природі ж здебільшого це або шматочки-гриль, або ніжки-крильця-стегенця. Проте, з курячого (або індичого) філе можна приготувати не менш смачний, соковитий, апетитний шашлик, головне — правильно приготувати маринад, та вибратии свіже м’ясо. * Обираючи філе, віддавайте перевагу м’ясу рівномірного світлого кольору, без жовтуватого, блакитного чи фіолетового відтінків. Філе повинне бути пружним і тримати форму, тож, якщо ви натиснули на нього згори пальцем, і слід за кілька секунд не розрівнявся — таке м’ясо брати не можна. Не повинне філе бути з обвітреною твердуватою шкірочкою, бути липким на дотик, мати на собі сліди крові чи залишки пір’я, що вже казати про неприємний запах, який завжди є стоп-фактором номер один! * Якщо постає вибір між куркою й індичкою — краще зупинитися на другому варіанті. Індиче філе дещо жорсткіше, проте воно менше піддається хімікатам, і вірогідність, що пташку годували якоюсь гидотою — мінімальна. Однак, обирайте все ж дуже пильно! * Жиру філе практично в собі не містить, тому, для надання м’ясу соковитості бажано додавати до маринаду 1-2 ст.л рослинної олії: соняшникової, оливкової, кокосової чи олії авокадо — найбільш підходящі варіанти. 1. Гірчично-медовий маринад Інгредієнти: 1,5 кг курячого філе; 3 ст. л. діжонської гірчиці; 1 ч.л меду; 1/2 ч.л карі; 2 ст. л рослинної олії; сік чверті лимона; сіль та перець за смаком. Приготування: Усі інгредієнти змішуємо в окремій ємності, філе кладемо у рукав чи прозорий пакет, заливаємо маринад всередину, зав’язуємо на міцний вузол і гарненько трусимо, щоб кожен шматочок просочився соусом. Відкладаємо пакет із м’ясом в холодильник на 2-3 години, якщо часу мало, а в ідеалі — на ніч. 2. Кефірний маринад Інгредієнти: 2 кг курячого філе; 1 л кефіру; великий пучок кінзи або петрушки; 2 цибулини; 5 зубчиків часнику; сіль та чорний перець. Приготування: Часникові зубчики вичавлюємо в посудину, додаємо сіль та перець, перемішуємо і натираємо цією сумішшю філе. Цибулю нарізаємо кільцями, викладаємо на м’ясо, заливаємо усе кефіром приблизно до половини, і відправляємо в холодильник на 2 години. 3. Грейпфрутовий маринад Інгредієнти: 1,5 кг курячого філе; 6 цибулин; 2 грейпфрути; 1 ч. л. сичуанського перцю; 1 ст. л. хмелі-сунелі чи інших трав; сіль. Приготування: Філе ретельно миємо, висушуємо, натираємо сіллю й перцем. Цибулю нарізаємо тонкими кружальцями, але не розділяємо. З грейпфрутів вичавлюємо сік, бажано з мякоттю, заливаємо ним філе доверху, додаємо трави, цибулю, і залишаємо на 2 години. На вогні смажимо близько 15 хвилин. Cмачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|