Готуємо свинячу корейку під теплим яблучним соусом
01 травень 2019 16:00
1 682
0
У швидкому та простому рецепті відомої на весь світ кухарки вдало поєднується свинина з кисло-солодким яблучним соусом. А для гостроти та пікантності до соусу додають ще й імбир з родзинками. Інгредієнти: 4 шматки свинячої корейки без кістки (товщиною 2,5 см, вагою по 170-225 г кожен); 4 жовтих яблука, порізаних на шматочки; 2 скл. натурального яблучного соку, плюс 1-2 ложки для смаження; 2 ч. ложки лимонного соку; 225 г світлих родзинок; 2,5 см свіжого кореня імбиру; 3 ст. ложки світло-коричневого цукру; 1/2 ч. ложки меленої кориці; 1/4 ч. ложки мускатного горіха; 2 ст. ложки рослинної (оливкової) оливкової олії; 2 ст. ложки вершкового масла; сіль і перець. Приготування: У каструльку середнього розміру покласти порізані на шматочки яблука, родзинки, порізаний кружечками імбир, коричневий цукор, корицю і мускатний горіх, залити яблучним і лимонний соком. На помірно сильному вогні варити, постійно помішуючи, 10-12 хв. до утворення соусу зі шматочками. Коли почнуть утворюватися пухирці і соус бризкатиметься, зменшити вогонь. Щойно яблука стануть м’якими, зняти каструлю з вогню. Велику пательню добре розігріти. Влити олію. Посолити, поперчити свинину. Покласти м’ясо в пательню. Смажити кожен шматочок по 2 хв. з кожного боку до коричневого кольору і карамелізації, потім зменшити вогонь до середнього і смажити ще 5-6 хв., періодично перевертаючи, поки сік, що виділятиметься проколюванні, не стане прозорим. Дістати м’ясо з пательні, перекласти на тарілку і дати йому постояти кілька хвилин, щоб розійшовся м’ясний сік. В ще гарячу пательню влити 1-2 ст. ложки яблучного соку і 2 ст. ложки вершкового масла, перемішати. Полити цим соусом відбивні. Дістати з яблучного соусу імбир і полити шматочки свинини теплим яблучним соусом. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|