Паска без дріжджів зекономить ваш час
24 квітень 2019 16:05
1 988
0
Ніжна й ароматна кекс-паска готується порівняно швидко, оскільки в рецепті не використовуються дріжджі, а відповідно і час економиться. Якщо випікати її в маленьких формочках для кексів, отримаєте красиві, маленькі, акуратні пасочки. Їх дуже зручно брати з собою і дарувати в якості невеличкого подаруночка. А діти будуть просто в захваті! Інгредієнти: 400 грамів борошна; 120 грамів цукрової пудри; 300 мілілітрів молока; 60 грамів вершкового масла; 50 грамів родзинок без кісточок; 2 курячі яйця; 4 столові ложки лимонного соку; 1 ч. ложка лимонної цедри; 1 чайна ложка соди або розпушувача; пакетик ванільного цукру; 0, 25 ч. ложки куркуми. Приготування: Вершкове масло дістати з холодильника, покласти в каструльку, на маленькому вогні розтопити і залишити щоб охолонуло. Відділити жовтки від білків. Жовтки перетерти з цукровою пудрою, додати ванільний цукор, перемішуючи, поступово додавати розтоплене масло і лимонний сік і цедру. Родзинки залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, процідити і просушити на серветці Борошно просіяти і розділити на 2 частини. Одну частину перемішати з куркумою і розпушувачем для тіста або содою, додати в яєчну масу, влити молоко і акуратно перемішати. Поступово додавати іншу частину борошна. Якщо додати все борошно відразу, то тісто буде дуже круте. Родзинки присипати борошном і з’єднати з тістом, добре перемішати. Яєчні білки збити, додавши дрібку солі до білосніжної маси і акуратно ввести їх в тісто, легенько вимішати. Форми для кексу змазати вершковим маслом, викласти тісто і поставити в розігріту духовку. Паску випікати при температурі 180º приблизно 30 хвилин, але якщо використовуєте більшу форму для паски то час збільшити до 45-60 хвилин (залежно від величини). Готову паску дістати з духовки, охолодити. Прикрасити глазур’ю. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|