На Великдень замість паски приготуйте панеттоне
27 квітень 2021 18:00
3 550
0
Панеттоне - легкий і солодкий святковий хліб з родзинками, цукатами і горіхами, що за смаком нагадує кекс. Побачивши панеттоне вперше ви, напевно, вигукнули - та це ж наша паска! Панеттоне готують найрізноманітніших розмірів, як і паски. І якщо ви прийдете до церкви святити панеттоне, ніхто не зрозуміє, що у вас в кошику не традиційна для нас паска, а її вдосконалений італійський родич. Насправді, італійці на Великдень печуть коломба. Цей хліб називають великодньою голубкою через особливу форму. На смак коломба нагадує панеттоне, але ми все ж пропонуємо приготувати панеттоне, бо він дуже схожий на паску. У панеттоне перед нашою паскою є кілька переваг. У той час як паска дуже примхлива в приготуванні: не любить шуму, може не зійти, може пригоріти, панеттоне ні за яких умов не впаде і не підгорить. Кекс паннетоне дуже довго зберігає свіжість і м'якість, а паска дуже швидко черствіє. Крім того, панеттоне внесе певне смакове різноманіття до пасхальної трапези. Інгредієнти: Для опари: 1 ст. ложка сухих дріжджів; 60 мл теплого молока; 1 ст. ложка цукру; Для тіста: 100 г вершкового масла кімнатної температури; 2 великих яйця; 4 жовтки; 200 г цукру; 700 г борошна; 120 мл теплого молока; 150 г родзинок 2 ст. ложки лимонної цедри; 100 г цукатів з цитрусових; 2 ч. ложки натурального ванільного екстракту; щіпка меленого мускатного горіха та гвоздики. Приготування: У глибокому посуді змішати дріжджі з ложкою цукру, залити 60 мл теплого молока. Поставити в тепле місце хвилин на 30, щоб дріжджі збільшилися вдвічі. Залити родзинки теплою водою і залишити набухати. Через годину відкинути на сито, дати повністю стекти воді. Обсушити. Можна замочити родзинки в ромі на 1-2 години. Збити міксером розм’якшене масло з цукром. Не збавляючи обертів, ввести по одному яйця, жовтки, додати тепле молоко. Поступово підсипаючи просіяне борошно, додати спеції, замісити м’яке еластичне тісто. Миску змастити олією. Накрити тісто харчовою плівкою. Поставити в тепле місце підходити мінімум на 1,5-2 години. Покласти в тісто цукати і обсушені родзинки. Ще раз добре вимісити. Розділити тісто на порції, покласти у форми для запікання. Накрити чистим рушником і дати тісту ще раз підійти вже у формах 30. Нагріти духовку до 200 градусів. Поставити туди форми з тістом, пекти 5 хвилин. Потім зменшити до 185 градусів і випікати ще 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Смачного! Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|