Регистрация    Увійти
Авторизація
Корисні поради » Смачні рецепти » На Великдень замість паски приготуйте панеттоне

На Великдень замість паски приготуйте панеттоне


На Великдень замість паски приготуйте панеттоне

Панеттоне - легкий і солодкий святковий хліб з родзинками, цукатами і горіхами, що за смаком нагадує кекс. Побачивши панеттоне вперше ви, напевно, вигукнули - та це ж наша паска!

Панеттоне готують найрізноманітніших розмірів, як і паски. І якщо ви прийдете до церкви святити панеттоне, ніхто не зрозуміє, що у вас в кошику не традиційна для нас паска, а її вдосконалений італійський родич.



Насправді, італійці на Великдень печуть коломба. Цей хліб називають великодньою голубкою через особливу форму. На смак коломба нагадує панеттоне, але ми все ж пропонуємо приготувати панеттоне, бо він дуже схожий на паску.

У панеттоне перед нашою паскою є кілька переваг. У той час як паска дуже примхлива в приготуванні: не любить шуму, може не зійти, може пригоріти, панеттоне ні за яких умов не впаде і не підгорить. Кекс паннетоне дуже довго зберігає свіжість і м'якість, а паска дуже швидко черствіє. Крім того, панеттоне внесе певне смакове різноманіття до пасхальної трапези.


Інгредієнти:

Для опари:
1 ст. ложка сухих дріжджів;
60 мл теплого молока;
1 ст. ложка цукру;

Для тіста:
100 г вершкового масла кімнатної температури;
2 великих яйця;
4 жовтки;
200 г цукру;
700 г борошна;
120 мл теплого молока;
150 г родзинок
2 ст. ложки лимонної цедри;
100 г цукатів з цитрусових;
2 ч. ложки натурального ванільного екстракту;
щіпка меленого мускатного горіха та гвоздики.


Приготування:

У глибокому посуді змішати дріжджі з ложкою цукру, залити 60 мл теплого молока. Поставити в тепле місце хвилин на 30, щоб дріжджі збільшилися вдвічі.

Залити родзинки теплою водою і залишити набухати. Через годину відкинути на сито, дати повністю стекти воді. Обсушити. Можна замочити родзинки в ромі на 1-2 години.

Збити міксером розм’якшене масло з цукром. Не збавляючи обертів, ввести по одному яйця, жовтки, додати тепле молоко. Поступово підсипаючи просіяне борошно, додати спеції, замісити м’яке еластичне тісто. Миску змастити олією. Накрити тісто харчовою плівкою. Поставити в тепле місце підходити мінімум на 1,5-2 години.

Покласти в тісто цукати і обсушені родзинки. Ще раз добре вимісити. Розділити тісто на порції, покласти у форми для запікання. Накрити чистим рушником і дати тісту ще раз підійти вже у формах 30. Нагріти духовку до 200 градусів. Поставити туди форми з тістом, пекти 5 хвилин. Потім зменшити до 185 градусів і випікати ще 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: