Готуємо "Кальцоне" – закриту італійську піцу
16 квітень 2019 12:35
1 790
0
На відміну від традиційної відкритої піци «Кальцоне» має закриту форму, і вся соковитість начинки, як і в пиріжку, залишається всередині. А ще її легко запакувати і взяти із собою на пікнік або замість бутерброда на роботу. Інгредієнти: Тісто: 10 г дріжджів; 1 скл. теплої води; 1 столова ложка цукру; 2 столові ложки олії; 1 чайна ложка солі; 450 г борошна; Начинка: куряче філе, копчена ковбаса; твердий сир, цибуля; помідори, шампіньйони; Приготування: В теплу воду додати дріжджі і цукор. Дочекатися, поки на поверхні води з’являться бульбашки. Додати в дріжджову суміш олію, сіль і борошно. Вимісити м’яке тісто. Покласти в миску, накрити серветкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин. Сир порізати скибочками, помідори – кружальцями. Розділити тісто на чотири частини. Якомога тонше розкачати тісто в коло, на одну половину кола викласти начинку, зверху покласти скибочки помідорів та сиру. Закрити піцу другою половиною кола, защипнути краї, зробити зверху кілька дірочок або маленьких надрізів, покласти на деко і поставити в тепле місце хвилин на 20. Коли тісто підійде, поставити в розігріту духовку, спекти до рум’яної скоринки. Дістати з духовки, накрити рушником, дати постояти хвилин 5-10. Подавати гарячою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|