Закуска чи десерт. Секрети приготування еклерів
08 квітень 2019 16:00
2 573
0
Апетитні еклери — французькі ласощі, які під силу приготувати і вдома. Це не так складно, якщо знати певні правила, яких слід дотримуватися. І тоді ви зможете порадувати своїх близьких по-справжньому смачними, м'якими і хрусткими тістечками. А чи знаєте ви, що еклери це не обов’язково солодкі десертні тістечка із заварним чи масляним кремом. Як готувати еклери 1 скл. води; 100 г вершкового масла; 1 скл. борошна; 4 яйця; щіпка солі. У тісто також можна додавати різні спеції, але класти їх потрібно одночасно з борошном. У каструльці нагрійте воду, додайте сіль і нарізане вершкове масло, доведіть до кипіння й усипте відразу все просіяне борошно. Швидко замішайте тісто дерев'яною лопаткою і зніміть із вогню, енергійно вимішуючи, щоб не залишалося грудок. Потім знову поставте каструльку на маленький вогонь і вимішуйте, поки тісто не стане відставати від стінок. Зніміть ємкість із вогню, щоб тісто злегка охололо й додавайте одне за іншим 3 яйця, вимішуючи тісто ложкою до повної однорідності. Останнє ж яйце окремо розбийте в чашку, збовтайте виделкою і підливайте поступово, поки тісто не стане потрібної консистенції. Тобто, тісто має сходити з ложки густою стрічкою і тримати форму. Лист збризкайте водою, застеліть папером для випічки і змажте його вершковим маслом. А готове тісто перекладіть у кондитерський мішок або у звичайний поліетиленовий пакет, відріжте куточок такого розміру, щоб шматочки тіста виходили товщиною 1-1,5 см. Акуратно відсадіть прямо на лист смужки тіста, роблячи між ними інтервал не менше 3 см, тому що еклери при випіканні збільшаться в обсязі, і помістіть лист у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на середину. Через 20 хвилин зменште температуру до 150 градусів і готуйте ще хвилин 10. Духовку під час випікання не відкривайте. А коли тістечка зарум'яняться й будуть готові, дістаньте їх з духовки і дочекайтеся поки охолонуть. Еклери гарні і як тістечка, і як закуски. А наповнювати їх можна кремом, розтопленим шоколадом, будь-яким джемом, м'ясним або рибним фаршем, сумішшю з обсмажених або тушкованих овочів таі іншими начинками. Усередині випечені еклери мають бути порожніми. Щоб їх наповнити, зробіть надріз збоку й укладіть крем або начинку ложкою, або зробіть це за допомогою кондитерського шприца. Креми для еклерів Вершковий 200 г вершкового масла; півбанки згущеного молока. Збийте розм'якшене вершкове масло міксером або вінчиком до білого. Потім потроху додавайте в нього згущене молоко, продовжуючи збивати, поки крем не стане рівномірним і легким. Заварний 0,5 л молока; 4 яйця, 1 скл. цукру; 2 ст. л борошна, 50 г вершк. масла; ваніль - за смаком. Перемішайте в каструлі яйця з цукром, додайте борошно і мішайте до зникнення грудок. Розведіть масу холодним молоком, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи вінчиком. Потім зніміть з вогню, покладіть ванілін, і збивайте, додаючи вершкове масло. Начинки для закусочних еклерів З печінки тріски 200 г консервованої печінки тріски; 2 варених яйця; 1 огірок; 100 г маслин без кісточок; 1 пучок зеленої цибулі. А якщо ви в тісто для еклерів додасте дрібно нарізаний кріп, буде ще смачніше. Маслини подрібніть. Огірок вимийте, обсушіть та наріжте дуже маленькими кубиками. Яйця й зелену цибулю теж дрібно наріжте. Печінку тріски обсушіть на паперовому рушнику і подрібніть виделкою. Потім усі інгредієнти змішайте, приправте меленим перцем і, якщо потрібно, посоліть. Надріжте верхівки еклерів і наповніть начинкою. Із бринзи Бринзу розім'яти виделкою, можна подрібнити у блендері або кому як зручно. Додати нарізаний кріп, часник, змішати з майонезом до одержання однорідної маси. Начинка з бринзи для еклерів готова. На замітку Щоб еклери не обпали, дістаньте їх з духовки. Проткніть кожний дерев'яною паличкою, щоб вийшла пара. Поверніть у духовку на 5 хвилин, щоб еклери підсохли. Потім викладіть на решітку і дайте охолонути. А ще кілька секретів від досвідчених господинь. Секрет № 1: обов'язково просівайте борошно Інакше тісто може вийти із грудочками, а самі готові еклери неоднорідними і нерівними. Секрет № 2: борошно має потрапити в каструлю все відразу Дехто зневажає цим секретом і в підсумку частина борошна виявляється на плиті. Для того, щоб цього не відбулося просійте борошно на аркуш пекарського паперу і, піднявши краї аркуша, акуратною цівкою усипте в каструлю. Секрет № 3: додавайте яйця в тісто, коли воно вже зварилося Додаючи яйця, важливо пам'ятати, що спочатку тісто варто остудити. Воно має бути кімнатної температури. Секрет № 4: яйця мають бути теплими Не зневажайте цим секретом. Якщо ви не встигли зігріти яйця з холодильника до кімнатної температури, то варто промити їх теплою водою. Секрет № 5: додавайте яйця поступово Звичайно, у будь-якому рецепті є строга кількість інгредієнтів. Однак готування еклерів із заварним кремом — це саме той випадок, коли варто довіритися інтуїції й гарному окоміру. Якщо ви бачите, що тісто стає занадто рідким, то припиніть додавання яєць. Адже консистенція може залежати від цілого рядів факторів і якості інших продуктів. Секрет № 6: відмовтеся від міксера При готуванні еклерів із заварним кремом краще не використовувати міксер. Тоді тісто вийде занадто рідким і тістечка не будуть тримати форму. Додавайте яйця поступово, постійно помішуючи. Секрет № 7: розімніть тісто зворотним боком ложки Готуючи домашні еклери, використовуйте цей маленький лайфхак. Він допоможе одержати по-справжньому чудові тістечка. Тому перш ніж починати несамовито помішувати тісто в каструлі, злегка розімніть його. Так воно стане більш рівномірним і тягучим. Секрет № 8: випікайте еклери в добре розігрітій духовці Це на смак еклери із заварним кремом повітряні й тануть у роті. При випіканні ж вони вимагають добре розігрітої духовки. Подбайте про цей заздалегідь. Приготувавши тісто і сформувавши тістечка, будьте готові відразу ж помістити їх у духовку. Перші 10 хвилин випікайте еклери на 220 градусах, а потім чекайте рум'яної скоринки на 190 градусах. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|