Готуємо маковий штрудель з сирного тіста
28 березень 2019 16:30
2 551
0
Рецепт макового штруделя на сирному тісті ідеально підійде до запашної кави у якості десерту. Приготуйте і переконайтеся, що тісто для випікання такого рулету не обов’язково має бути листковим або дріжджовим. Ледь вловимий аромат сиру додає випічці особливої пікантності. Інгредієнти: Для тіста: 200 грамів кисломолочного сиру; 200 грамів борошна; 100 грамів вершкового масла; 3 столові ложки цукру.; Для начинки: 200 мілілітрів молока; 200 грамів маку; 100 грамів родзинок; 100 грамів цукру; 50 грамів вершкового масла; ванільний цукор; кориця; цедра одного лимона. Приготування: Кисломолочний сир перемішати з цукром і збити міксером до кремоподібної консистенції. Масло варто брати охолоджене, щоб його легко було натерти на крупній тертці або порізати шматочками. Додати подрібнене масло в сир і перемішати за допомогою міксера. Борошно просіяти і з’єднати з сирною масою, добре вимісити. Тісто розділити на дві рівні частини і розкачати у формі прямокутників, обгорнути харчовою плівкою і покласти у холодильник на 10-12 годин. Начинку приготувати безпосередньо перед випіканням штруделя. Родзинки залити гарячою водою на декілька хвилин, процідити і просушити. Мак перемолоти в кавомолці. Лимон помити і на дрібній тертці натерти цедру. Вилити молоко в каструлю, додати цукор і вершкове масло, поставити на вогонь, нагріти але не доводити до кипіння. Додати мак і варити на маленькому вогні, поки в каструлі не залишиться рідини, постійно помішуючи. До макової маси додати родзинки, лимонну цедру, ванільний цукор, корицю, все добре перемішати і залишити, щоб начинка охолола. Дістати з холодильника тісто і розкачати товщиною приблизно 3 міліметри. Намастити тісто начинкою і загорнути рулетом. Деко застелити пергаментом, змазати вершковим маслом, присипати борошном і покласти рулет швом донизу. Змастити штрудель молоком. Поставити в розігріту духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 ºС. Дістати з духовки і залишити на деякий час щоб охолонув, а потім посипати цукровою пудрою. Штрудель чудово зберігається в холодильнику але найкраще смакує відразу, як тільки охолоне. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|