Пісні страви: Готуємо вареники з маком
25 березень 2019 16:00
2 600
0
Якщо ви не тримаєте піст, то до тіста можна додати яйце, мак запарити на киплячому молоці, а зварені вареники присмачити вершковим маслом. Інгредієнти: Начинка: 100 г маку; 1/4 скл. ядер волоських горіхів; 1/2 скл. родзинок; 3 ст. ложки цукрової пудри; Тісто: 3 склянки борошна; 2 ст. ложки соняшникової олії; 1 склянка мінеральної води; 1/4 чайної ложки солі. Приготування: Приготувати макову начинка з маку. Мак залити крутим окропом (небагато, щоб вода тільки покрила мак), варити на мінімальному вогні 5-10 хв., поки не випарується рідина. Зняти з вогню додати волоські горіхи та родзинки, змолоти у блендері. Коли охолоне, додати цукрову пудру, перемішати. Замісити тісто для вареників. В охолодженій воді розчинити сіль. Борошно просіяти в миску. Зробити в борошні ямку і потроху вливати воду та олію, помішуючи ложкою. Потім руками на дошці чи столі інтенсивно вимісити не туге тісто, підсипаючи борошно. Накрити серветкою і залишити на 20 хвилин, щоб тісто «відпочило». Розкачати тісто в пласт приблизно 3 мм. Вирізати склянкою невеликі кружечки, покласти в кожен по 1 чайній ложці макової начинки, щільно заліпити. Варити вареники у підсоленій киплячій воді 3-5 хвилин після того, як спливуть на поверхню. Подавати вареники з маком гарячити, поливши рідким медом або посипавши цукровою пудрою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|