Раз тортилья, два тортилья. Як готувати кесадилью
22 березень 2019 14:42
2 204
0
Кесадилья — страва мексиканського походження, яка може стати центром уваги під час вечірки, смачним перекусом, чи ситним обідом. Незмінними її компонентами є тортильї та сир, який під впливом високих температур розплавлюється й поєднує між собою усі інші інгредієнти. Аромат на всю кухню, начинка соковита, сир тягнеться… просто казка. А якщо подавати з великою кількістю свіжих овочів, та ще й доповнити усе сальсою, сметаною чи іншими крем-соусами — буде просто домашній «мексиканський ресторан». І хоча прийнято вважати, що усі страви мексиканської кухні напрочуд гострі — це не більше ніж просто міф. Мексиканці люблять гострі страви, проте вони не додають чилі в усе підряд, проте деколи підкреслюють ним смак поєднання інших інгредієнтів, роблячи його по-своєму особливим. Загалом, кесадилья швидка й зручна в приготуванні, ситна і неймовірно апетитна страва. І ось вам наші улюблені варіанти кесадильї нашвидкуруч! Кесадилья з індичкою й болгарським перцем Інгредієнти: 2 коржі тортильї (або звичайний тоненький лаваш); половинка помідора; половинка болгарського перецю; цибуля ріпчаста 1/2 шт.; сир Чеддер 80 г; філе індички (або курки) 120 г; кукурудза консервована 60 гр. Приготування: Цибулю дрібненько шинкуємо і обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю рослинної олії. Додаємо туди ж нарізані солодкий перець і філе, сіль та спеції за смаком, і смажимо ще кілька хвилин на середньому вогні. До цієї ж «компанії» додаємо нарізаний помідор і кукурудзу, ще 3-4 хвилини — і начинка готова. Перекладаємо її в чисту посудину, пательню миємо і витираємо насухо. Сир натираємо на терці і ділимо на дві рівні частини. Далі — найцікавіше: на вже суху пательню викладаємо тортилью, посипаємо її тертим сиром, викладаємо начинку, посипаємо рештою сиру і кладемо зверху другу тортилью ( можна також покласти одну тортилью, і викладати начинку лише на її половину, щоб другою потім її накрити). Кілька хвилин обсмажуємо з обох сторін на невеликому вогні, щоби добре розплавився сир. Кесадилья по-грецьки Інгредієнти: 4 коржі тортильї; 15 листочків свіжого шпинату; 1 червона цибулинка; 1 стакан оливок без кісточок; 1,5 склянки сиру моцарела; 2/3 склянки сиру фета; 16 помідорок чері; 2 болгарських червоних перці. Приготування: Болгарський перчик нарізаємо дрібно й обсмажуємо на невеликій кількості оливкової олії. Оливки, цибулю й шпинат дрібненько шинкуємо, сири ріжемо на маленькі кубики, чері — навпіл. Усі ігредієнти перемішуємо. На пательню кладемо одну тортилью, на неї викладаємо начинку, накриваємо другим коржем. Обсмажуємо кілька хвилин до плавлення сиру. Кесадилья з моцарелою й авокадо Інгредієнти: 2 коржі тортильї; 1 середнє авокадо; свіжий базилік; листя рукколи; 6-7 помідорок чері; 100г сиру моцарела. Приготування: Авокадо чистимо, нарізаємо на дрібні кубики. Моцарелу натираємо на тертці, або ж можна нарізати тоненькими пластинками. Чері нарізаємо на четвертинки, зелень подрібнюємо. За традицією, на суху пательню кладемо тортилью, викладаємо моцарелу, авокадо й овочі, знову посипаємо моцарелою (можна також для смаку зверху трішки посипати морською або гімалайською сіллю та чорним перцем) і накриваємо другим тортилья-коржем. Обсмажуємо з обох сторін до розплавлення моцарели. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|