Пісні страви: Фокача з оливками та розмарином
18 березень 2019 14:18
2 269
0
"Фокача" – італійська страва. Це паляниця, яку вважають найдавнішою піцою. Справжню італійську фокачу під силу приготувати українським господиням і вживати її замість хліба. Крім того вона чудово підходить для споживання у піст. Як і піцу, фокачу роблять з різними начинками, тут немає чітких поєднань та рецептів. Навіть якщо ви ніколи раніше не мали досвіду у випічці хліба, приготувати фокача вам буде зовсім неважко Інгредієнти: 2 скл. води; 4,5 скл. борошна; 2 ч. ложки сухих дріжджів; 2 ч. ложки солі; 3 ст. ложки олії; 25 оливок без кісточок; розмарин (бажано свіжий). Приготування: У миску налити 2 скл. теплої води і насипати дріжджі, перемішати і залишити на 10 хв. Додати борошно, сіль, добре вимісити тісто. Залишити підростати на 1,5 години. Тісто прим’яти, викласти на змащене олією деко, прим’яти руками, щоб вийшла пласка паляниця, залишити на 25 хв в теплому місці. Розігріти духовку до 200 градусів. Пальцем попротискати тісто і встромити оливки, посипати розмарином, випікати до золотистого кольору приблизно 20–25 хв. Подавати теплою. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|