5 рецептів пісних страв, які вас здивують
13 березень 2019 20:57
2 802
0
"Якщо ви вирішили "постувати" і прирекли себе на нудну їжу, то пригальмуйте. Я зараз додам смаку в ваше життя. Тому що пісна їжа може бути крутою. Потрібно тільки переступити через кілька стереотипів", – пише Євген Клопотенко, кулінарний експерт, автор онлайн-курсу по кулінарії "Мислити як кухар". "Взагалі, піст – це відмінний грунт для розвитку. У вас забрали звичну їжу і змусили існувати в інших умовах. Значить, час пробувати щось нове і креативити. Ну, якщо хочете різноманітності в своєму житті. А я вам трохи допоможу. Тому ловіть відмінну добірку пісних страв. Highly recommended і для тих, хто вирішив жити без заборон. Тому що божественно в прямому і переносному значенні", – стверджує експерт. Салат табуле з гарбузом Додавати крупи в салати – це ж просто геніально. Виходить дуже структурно і якось особливо. Ось як табуле. Салат, який дарує віру в прекрасне. Можна міксувати його по-різному. У мене один з улюблених варіантів – кускус з гарбузом, оливками, пажитником і томатами. Інгредієнти: Гарбуз (очищений) – 150 г; Кускус – 100 г; Цибуля кримська (невеликого розміру) – 1 шт.; Томати черрі – 100 г; Оливки (без кісточки) – 50 г; Соняшникова олія (для смаження) – 1 ст. л.; Оливкова олія – 3 ст. л.; Пажитник (свіжий) або петрушка – 30 г; Сіль і перець за смаком; Приготування: Гарбуз поріжте кубиками зі стороною близько 2 см. Обсмажте на сковороді з соняшниковою олією протягом 3-5 хвилин, поки гарбуз не стане трохи м'яким. Занадто м'яким він стати не повинен. У каструлі запарьте кускус окропом з розрахунку 1 частина крупи – 1 частина окропу. Лук і зелень дрібно поріжте. Томати черрі поріжте на 2 або 4 частини. У салатнику змішайте готовий кускус, гарбуз, цибулю, зелень, оливки і томати. Додайте сіль і перець за смаком, заправте оливковою олією. Салат з гречкою і солоними огірками Візьміть сиру гречку, замочіть в буряковому соку, а потім змішайте з солоними огірками, петрушкою, насінням гарбуза і ароматною олією. Перед тим, як пробувати – присядьте. А то у вас ноги підкосилися від подиву. Адже ці прості інгредієнти ще ніколи не були такими смачними. Інгредієнти: Гречка – 250 г; Буряковий сік – 200 мл; Солоний огірок – 100 г; Насіння гарбуза – 1 ст. л.; Соняшникова олія (нерафінована) – 2 ст. л.; Петрушка (листя) – 20 г; Сіль – за смаком; Приготування: Вичавіть сік з буряка за допомогою соковижималки. Якщо у вас її немає, ви можете просто натерти буряк на дрібній тертці і віджати сік через сито. Гречку переберіть і промийте. Залийте буряковим соком і залиште при кімнатній температурі на 4-6 годин, щоб гречка розбухла. Мені подобається більше тверда гречка, тому я її не варю, але при бажанні ви можете її відварити в буряковому соку. Головне, щоб вона залишалася розсипчастою. Готову гречку перекладіть в салатник, додайте солоні огірки, порізані великим кубиком, тонкі кружальця перцю чилі і гарбузове насіння. Приготуйте соус для салату. Перебийте в блендері листя петрушки з сіллю і соняшниковою олією до однорідної консистенції. Подавайте салат з соусом. За необхідності додайте сіль. Сочевичний суп з кінзою Не існує нічого краще, ніж кремова сочевиця з кінзою, чилі і лимонним соком. Приготування: Сочевиця – 100 г; Лук порей – 40 г; Морква – 50 г; Лимонний сік – 1 ч. л.; Томатний сік – 150 мл.; Часник – за смаком; Кінза – за смаком; Перець чилі – за смаком; Паприка – за смаком. Приготування: Дрібно наріжте цибулю і моркву. Поставте воду на бульйон і закиньте нарізані овочі. Через 10 хвилин влийте томатний сік і добре перемішайте. Додайте сочевицю і сік лимона і варіть 25 хвилин, до готовності бобових. Наріжте часник і кінзу, додайте до супу. Потім – перець чилі і паприку. Все перемішайте і проваріть ще 3 хвилини. Коли суп звариться – збийте його блендером і посипте кінзою. Спагеті з цукіні з грибами Готові до повного розриву шаблонів? Спагеті з цукіні. Сирих. З дуже структурними обсмаженими вешенками, лимоном і м'ятою. У вас коли-небудь тряслися руки від захвату? Ось це той випадок. Інгредієнти: Цукіні (або кабачки) – 300 г; Гливи – 150 г; Лимонний сік – 2 ст. л.; Оливкова олія – 1 ст. л.; М'ята – 2 гілочки; Сіль і перець – за смаком. Приготування: Цукіні помийте і поріжте за допомогою спеціального ножа на тонку соломку. Гриби крупно поріжте і обсмажте на оливковій олії протягом 5 хвилин. Додайте цукіні, сіль, перець і обсмажуйте ще 1 хвилину. Додайте сік лимона і листочки м'яти. Відразу розкладіть по тарілках, щоб цукіні не стали занадто м'якими. Паста з квасолі а-ля хумус Паста з квасолі. З часником, зірою, паприкою, чебрецем, лимоном і кунжутом. З м'яким хлібом, хрусткими овочами або просто так. Інгредієнти: Біла квасоля (сира) – 250 г; Сік одного лимона; Кунжут –75 г (або 50 г пасти тахіні); Часник – 1 зубчик; Соняшникова (або оливкова) олія - 40 мл; Паприка – 1 щіпка; Зіра – 1 щіпка; Цукор – 1 ч. л.; Сіль – 5 г; Сода – 3 г; Чебрець – 2 гілочки; Приготування: Квасолю замочуємо на 2 години в гарячій воді, додавши соду. Воду зливаємо і промиваємо холодною водою. Квасолю відварюємо з чебрецем протягом 30 хвилин (пропорція води 1: 4). Проціджуємо, але відвар не виливаємо. Кунжут обсмажуємо на сковороді на маленькому вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім подрібнюємо його до пастоподібного стану в ступці. Також ви можете використовувати готову пасту тахіні. Дрібно нарізаємо часник, змішуємо остиглу квасолю, пасту з кунжуту, часник, паприку, зіру, сіль і чайну ложку цукру. Додаємо сік одного лимона. За допомогою блендера доводимо суміш до однорідної консистенції. Додаємо рослинну олію і 5 столових ложок води, в якій варилася квасоля, знову перебиваємо в блендері. Подаємо з лавашем і стеблами селери. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|