Готуємо курятину по-мароканськи з томатами та лимонами
25 лютий 2019 18:00
1 703
0
Впевнені, що такого аромату давно не було на вашій кухні. А ось сам рецепт приготування курки по-мароканськи досить простий, незважаючи на трохи екзотичні інгредієнти. Інгредієнти: курятина (гомілки, стегна) - 1 кг; помідори у власному соку - 500 г; цибуля - 250 г; часник - 4-5 зубчиків; лимон (невеликий) - 1 шт; оливки - 60 г; солодка паприка - 1 ст. л.; зіра (кумин) - 1/2 ст. л.; оливкова олія - 3 ст. л.; сіль - 2 ч. л.; Приготування: Спочатку приготуємо маринад. У миску, де буде маринуватися курка, вичавити часник, додати солодку паприку, мелену зіру і сіль (1 ч. л.). Ретельно все перетерти / перемішати ложкою. Додати оливкову олію, перемішати. В миску з маринадом викласти шматочки курки, та ретельно перемішати з маринадом. Накрити кришкою або харчовою плівкою та покласти в холодильник щонайменше на 3 год. (краще на цілу ніч). Лимон очистити від шкірки, порізати півкільцями, вибрати кісточки, додати сіль (1 ч. л.) і перемішати. Лимон також покласти в холодильник. Коли курка замаринувалася, приступаємо до подальшого приготування. Цибулю очистити і порізати кубиками. Помідори за потреби очистити від шкірки і також порізати кубиками. На сковорідці розігріти трошки олії і викласти замариновану курку. З кожного боку смажити на середньому вогні по 5 хв. до рум’яної скоринки. Обсмажену курку викласти в миску. В сковорідку, де смажилась курка, викласти цибулю та обсмажувати доки вона не стане прозорою. Додати помідори, перемішати. У сковорідку додаємо шматки обсмаженої курки, оливки та солений лимон. Соус у сковороді необхідно довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати на невеликому вогні приблизно 35 хв. до готовності курки. Час від часу курку слід поливати соусом, в якому вона тушкується. За потреби страву можна додатково приправити Готову курку по-мароканськи можна прикрасити зеленю. Смачного! |
ПОПУЛЯРНЕ
КОМЕНТУЮТЬ

425 242
0

58 951
633
|